Zeci de oameni asteapta la rand pentru a intra in locul cu cel mai pur aer din lume. Se intampla in Prahova. VIDEO

Inchideti ochii si faceti un exercitiu de imaginatie. In mijlocul verii, la peste 35 de grade Celsius, exista in apropiere un loc in care termometrele nu trec de 17 grade, iar cand intrati acolo nu stiti cu ce sa va infofoliti mai repede. Acum deschideti ochii si ascutiti urechile! La mai putin de 50 de kilometri de Ploiesti se afla destinatia cu cel mai pur aer din lume, cu o temperatura ideala, si unde mai pui ca poti imbina utilul cu placutul. Salina Slanic, din statiunea cu acelasi nume din Prahova, detine cateva superlative, printre care si volumul impresionant de sare excavata. Daca nu ati ajuns inca acolo, faceti-va timp si trageti o fuga in weekend. Va puteti relaxa, plimba, juca in aer curat, lua masa si de ce nu chiar trage un pui de somn, toate acestea la preturi care nu sar de 20 de lei pentru intrare.

salina slanic

Inca de la primele ore ale diminetii, turisti sositi din toate colturile tarii se aseaza la rand pentru a intra in Salina de la Slanic Prahova. (ilustratie la inceput pe brut cu cozile). Apoi, oamenii isi ocupa locurile in microbuzul care ii duce la mai bine de 200 de metri sub pamant. Acolo, ii asteapta taramul de sare, intins pe 80 de mii de metri patrati, cu 14 camere amenajate, unde temperaturile nu depasesc 17 grade Celsius. Au ajuns aici de mai bine de o saptaman si aceasta bunica insotita de nepotica sa.

Altii au venit tocmai de la Constanta pentru a se ascunde de canicula ravasitoare, si imbina in acest fel utilul cu placutul.

In interior se afla si un sanatoriu cu 50 de locuri dotat cu paturi, scaune si mese. Aici vizitatorii cu afectiuni respiratorii pot petrece cateva ore in liniste. Un tratament de doua saptamani este suficient pentru pacientii cu probleme pulmonare. S-au convins de asta si acesti turisti ajunsi in Prahova tocmai de la Chisinau.

Mina de la Slanic Prahova este cunoscuta si pentru cel mai pur aer de pe planeta: aproape ca nu exista radiatii si poluare. Acum salina este in carti pentru amenajarea unui centru European de studii cosmice. Pana si cei mici au o sumedenie de locuri special amenajate pentru a nu simti cand trece timpul.

Peste 150.000 de persoane coboara anual in Salina Slanic. Printre ei si acesti turisti veniti in Prahova pentru a intra in mina tocmai din Israel.

Pe zi, soferii care conduc microbuzele ce te duc in interiorul saline spun ca fac pe putin 15 curse, dus intors, iar acest barbat este uimit in prima lui zi de munca de cat de multu turisti vin la relaxare aici.

La intoarcere din salina, condensul format pe parbrizul microbuzului ne aduce aminte de luna din calendar in 0care ne aflam, dar si canicula care s-a instalat in ultimele saptamani si in Prahova.

Leave a Comment