Vesti proaste pentru locuitorii din cladirile cu bulina rosie: nu isi mai pot asigura proprietatile. Modificarile legii care le interzice acest lucru. VIDEO

Vesti proaste pentru locatarii din cladirile cu bulina rosie. Acestia nu isi mai pot asigura locuintele in niciun fel. Si asta din pricina modificarilor aduse legii asigurarilor. Daca inainte proprietarii din blocurile cu risc seismic putea incheia asigurari facultative, acum legislatia conditioneaza incheierea unei astfel de polite de existenta uneia obligatorii, la care insa, cei care traiesc in cladiri cu bulina rosie, nu au acces. Astfel, sute de proprietari din Ploiesti sunt complet descoperiti cand vine vorba de protejarea caselor lor.

blocuri ploiesti

Pana de curand incheierea unui asigurarii facultative era permisa in cazul locuintelor din cladirile cu bulina rosie. Insa, mai nou, o astfel de polita nu mai poate fi incheiata decat daca persoanele interesate sa isi asigure casele, vor prezenta asiguratorului polita obligatorie, dupa cum stabileste Legea nr 191/ 2015. Astfel, “Societatile de asigurare-reasigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa nu pot incheia asigurari facultative pentru o locuinta care nu are incheiata in prealabil o asigurare obligatorie PAD”.

Vestea ii afecteaza pe sute de ploiesteni, toti locatari in blocuri cu bulina rosie.

Asigurarea obligatorie acopera trei riscuri de baza, respectiv cutremure de pamant, alunecari de teren si inundatii, in timp ce politele facultative acopera si alte situatii. Moficarile aduse legii asigurarilor ii lasa insa pe cei din blocurile incadrate prin raport de expertiza in clasa 1 de risc seismic, total descoperiti.

Cat despre consolidarea blocurilor cu bulina, aceasta merge greoi peste tot in tara. In Ploiesti, anual, municipalitatea intocmeste o lista actualizata privind numarul cladirilor ce necesita reparatii, tabelul ajungand ulterior catre Consiliul Judetean, care centralizeaza datele din tot judetul. Informatiile ajung ulterior La Ministerul de Resort, care decide in functie de datele primite din intreaga tara, carui judet i se aloca fonduri pentru consolidari.

In Ploiesti ultima consolidarea a unui bloc cu risc seismic avea loc in 2010. Anul acesta insa o alta cladire cu bulina rosie va trece prin procesul de reparatii.

Leave a Comment