Veste buna in Prahova. Nu au fost inregistrate reactii adverse post-vaccinare in campania de imunizare desfasurata pana acum. VIDEO

Directia de Sanatate Publica Prahova, se afla in plina campanie de vaccinare a elevilor. Momentan doar micutii de clasa intai sunt vaccinati, urmand ca in luna februarie, elevii din clasa a 8a si a9a sa fie si ei imunizati. In Prahova, pana in prezent, nu s-au inregistrat reactii adeverse post-vaccinare.

vaccin

Prima campanie de vaccinare impotriva rubeolei, rujeolei si oreionului a inceput inca din data de 18 ianuarie si este adresata elevilor din clasa intai. De fapt aceasta campanile reprezinta o revaccinare a elevilor intrucat, acestia au mai primit acelasi vaccin si la varsta de un an. Aceasta doza se administreaza pentru a asigura imunitatea in perioada de adolescenta dar si de maturitate. Dozele de vaccin sunt in curs de distribuire in judet catre toate unitatile scolare.

Astfel incepand cu data de 9 februarie aproximativ 13.000 de elevi din clasa a 8a de gimnaziu si clasa a9a de liceu, urmeaza a fi vaccinati impotriva difteriei si tetanosului. Directia de Sanatate Publica Prahova a intrat deja in posesia dozelor necesare pentru campania ce se va desfasura, insa din fericire cele doua loturi de vaccin ce au creat probleme, achizitionate in anii 2013-2014 au fost retrase de Ministerul Sanatatii, astfel nu au ajuns si in judetul nostru.

In ciuda faptului ca vaccinarea elevilor este obligatorie si gratuita, nu exista sanctiuni impotriva parintilor care nu vor sa isi imunizeze copiii. Ambele campanii de vaccinare se vor desfasura cu ajutorul cabinetelor medicale ale institutiilor de invatamant.

Leave a Comment