Un avion s-a prabusit la Strejnic si 10 persoane sunt grav ranite. Simulare in premiera in Prahova. VIDEO

“Avem informatia ca o aeronava a cazut pe aerodromul Strejnic”. Este mesajul primit in dispeceratul 112, miercuri dimineata. In cel mai scurt timp, la fata locului au ajuns 7 ambulante si mai multe echipe de pompieri. 8 pasageri dar si cei 2 membri ai echipajului au suferit rani grave, iar sase dintre victime se aflau deja in coma la preluarea de catre medici. A fost pentru prima oara cand Prahova se afla sub cod rosu de interventie. Din fericire, insa, totul a fost un exercitiu organizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova.

PicMonkey Collage

 

In total, 10 victime, toate in stare foarte grava. Apelul in dispeceratul unic de urgenta 112 a fost primit miercuri dimineata, la ora 10. In 14 minute, echipele de interventie se aflau deja la locul accidentului.

Dupa ce pompierii au inlaturat pericolul unei posibile deflagratii, s-a trecut urgent la preluarea victimelor din aeronava.

Dintre cele 10 victime ale accidentului aviatic, 6 se aflau in stare foarte grava, in coma profunda.

Din fericire, insa, alarma nu a fost decat inceputul primei simulari de acest fel din judetul Prahova.

Chiar daca a fost cod rosu de interventie, ceea ce inseamna ca mai mult de 5 persoane au fost grav ranite in urma accidentului aviatic, echipele de interventie au preluat victimele din avion, le-au stabilizat si le-au transportat, in cel mai scurt timp posibil, la spitalul judetean de urgenta din Ploiesti. Este pentru prima oara cand un astfel de exercitiu se desfasoara in Prahova.

Leave a Comment