ULTIMA ORA. Magistratii ICCJ au admis inlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pentru Iulian Badescu. Decizia nu este definitiva

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis cerere de schimbare a masurii de arest preventiv cu cea a controlului judiciar in cazul fostului primar Iulian Badescu. 

1

Decizia nu este definitiva, iar procurorii DNA Ploiesti pot depune o contestatie la ICCJ.

Iulian Badescu a fost trimis in judecata pe 26 mai, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu in forma continuata, luare de mita, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Citeste si: FILMUL EVENIMENTELOR. Iulian Badescu in drum spre Spitalul Penitenciarului Jilava. Primarul Ploiestiului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul “Lupii Galbeni”. VIDEO

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in cursul anului 2013, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, Badescu a semnat un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara ‘Lupii Galbeni 2012′ Ploiesti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare, si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

Leave a Comment