Triunghiul mortii din Bariera Bucuresti: relantisoare lipsa, vizibilitate redusa si pasaje subterane inundate cu apa. O femeie si-a pierdut viata pe zebra. VIDEO

A fost nevoie de pierderea unei vieti omenesti pentru a se trage un semnal de alarma, asa cum se intampla de fiecare data in Romania, iar exceptie nu face nici Ploiestiul, din pacate. Discutam de aceasta data despre trecerea de pietoni din zona Bariera Bucuresti, acolo unde saptamana trecuta o femeie a fost izbita mortal de o masina. Filmul cumplit al accidentului se desfasura sub ochii privitorilor, chiar pe zebra.

FotorCreated

Primaria vrea acum remontarea relantisoarelor din apropierea trecerii. Putini stiu insa, ca la cativa pasi exista pana si 2 pasaje subterane, dar acestea sunt inchise circulatiei. In timp ce la suprafata se moare pe capete, sub pamant balteste apa. Mai nou au inceput sa dispara si ghivecele cu flori ornamentale, montate deasupra separatoarelor de sens din zona, care impiedicau vizibilitaatea soferilor, dar toate acestea dupa ce s-a varsat sange in zona.

Aceasta femeie din imagini isi da ultima suflare. A fost izbita frontal de soferul unei masini care a apasat pedala de acceleratie prea tare. Tragedia s-a petrecut chiar pe trecerea de pietoni. Barbatul de la volanul masinii spune ca nu a vazut victima din cauza separatoarelor de sens si a ghivecelor de flori. Cert este ca in zona, de luni bune, relantisoarele sunt o amintire. – ILUSTRATIE ACCIDENT

A fost nevoie de sange varsat pentru ca primaria sa ia masuri. Viceprimarul Raul Petrescu a declarat ca a solicitat intrunirea de urgenta a Comisiei de Circulatie pentru aprobarea montarii de relantisoare, de parca denivelarile artificiale nu ar mai fi existat niciodata acolo.

Ca o ironie a sortii, unul din factorii care duc la producerea frecventa a accidentelor de circulatie, este si prezenta ghivecelor ornamentale, amplasate pe separatoarele de sens.

Ceea ce s-a si intamplat. Parte din acestea a fost indepartata pentru o mai buna vizibiltate a pietonilor. Si mai ironic, la doar cativa pasi, exista si un pasaj subteran de trecere, dar care nu poate fi folosit. Balteste apa inauntru.

Municipalitatea are in plan redeschiderea acestor treceri subterane, pentru siguranta pietonilor dar si pentru fluidizarea trificului. Dar apar noi probleme. In interiorul acestora exista atat infiltratii de apa, din cauza unei proaste hidroizolatii a peretilor, cat si scurgeri de gaze, care pun in pericol intreg cartierul.

Locuitorii din Bariera Bucuresti se tem insa de aceasta decizie. Oamenii spun ca pentru a treversa prin acest pasaj ar avea nevoie chiar si de paza, intrucat se tem atat de oamenii strazii care s-ar putea adaposti aici, dar si de transformarea acestora intr-un focar de infectie, asa cum sunt se intampla si acum.

Si mai strigator la cer, la numai cateva sute de metri distanta mai exista un pasaj asemanator. Aceste treceri au fost folosite insa doar o scurta perioada dupa caderea regimului comunist, pentru ca mai apoi sa fie transformate in locuri pentru depozitat gunoiul.

Leave a Comment