Trasee turistice închise

Temperaturile scăzute din ultimele zile i-au determinat pe salvamontiștii din masivul Bucegi să declare închise traseele montane de abrupt. Cu toate acestea, în stațiunile de pe Valea Prahovei au sosit foarte mulți turiști, care, în ciuda vremii neprielnice au găsit totuși variante de distracție.

images

Traseele care fac legatură între stațiunile de pe Valea Prahovei și platoul masivului Bucegi au devenit periculoase după ninsorile din ultimele zile cu temperaturi foarte scazute. Salvamontiștii care le-au parcurs au ajuns la concluzia că acestea trebuiesc închise accesului public.

La peste 1800 de metri altitudine, acolo unde în ultimele 48 de ore s-a așternut și un strat consistent de zăpadă, potecile au devenit deosebit de periculoase. Salvamontiștii ii sfătuiesc pe turisti să evite traseele de abrupt.

Din cauza vântului care a suflat cu putere pe vârfurile muntilor, instalațiile de transport pe cablu care fac legatura între stațiuni și platoul Bucegi nu au funcționat. Turiștii care au ajuns în stațiunile montane de pe Valea Prahovei s-au reorientat și au ales plimbările prin stațiuni sau ales traseele de la baza muntelui.

Leave a Comment