TRANSILVANIA HORSE SHOW Video/Foto

DSC_2648
În perioada 8-10 Mai 2015 în satul Prod, situat la 16 km de Sighişoara, a avut loc cea dea cincea ediţie a concursului „TRANSILVANIA HORSE SHOW”, de altfel cel mai cunoscut concurs hipic din România şi tot odată competitia care a primit titlul de „Concursul anului „în sezoanele 2011, 2012 şi 2014.
Deşi acest eveniment nu a avut nici un fel de indicatoare, pentru a putea ajunge acolo, norocul nostru fiind GPS-ul, după circa 6 km de drum de ţară am ajuns într-o zonă foarte frumoasă, cu un peisaj mirific, perfect pentru călărie şi un loc minunat pentru iubitorii de cai şi natura.
În cadrul acestui concurs au fost trei competitii:
– Concursului Internaţional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi
– Concursul Complet Internaţional
– Concurs Complet – categoria Novici şi Pre novici,


La Concursului Internaţional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2015). au participat tinerii concurenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani. În cadrul acestei secţiuni oficiale din concurs, caii au fost puşi la dispoziţie de către organizator. Concurenţii au avut la dispoziţie doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii înainte de a intra în terenul de concurs. Alegerea celor 48 de cai puşi la dispoziţie de către organizatori, exclusiv pentru această probă, a implicat testarea unui număr foarte mare de cai care aparţin celor mai mari cluburi ecvestre din ţară. La această secţiune participanţii din toată lumea au concurat la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole.
A doua competiţie oficială din concurs a fost Concursul Complet Internaţional (CCI 1*). Această disciplină de Probă Completă a avut anul acesta şi caracter de concurs calificativ pentru Campionatele Balcanice de Probă Completă. Concurenţii profesionişti au avut de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet Internaţional l-a reprezintă Cross-Country, proba în care concurenţii şi caii lor au avut de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3600 metri, cu 28 de obstacole naturale, cu înălţimea de 1m, precum şanţuri, bazine cu apă, buşteni şi alte obstacole din lemn masiv. Concursul a fost organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Romană (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).
A treia competiţie, Concurs Complet – categoria Novici şi Pre novici, s-a adresat cailor şi concurenţilor în curs de afirmare, cu mai puţină experienţă în competiţiile hipice de probă completă. Traseul de cross-country pentru acesta proba măsoară 2.000 metri pentru Novici, respectiv 700 metri pentru Pre novici, şi numără 17, respectiv 12 obstacole naturale pentru Pre novici.
Reporter Special: TIBERIU POPESCU
PLOIEŞTI TV


Leave a Comment