Top 10 cele mai eficiente alimente care alungă toxinele şi ajută la slăbit

Ca să ai armele potrivite în lupta împotriva kilogramelor este esenţial să cunoşti alimentele cele mai eficiente în cura de slăbire. Află de la nutriţionistul Mihaela Bilic cum să alungi toxinele şi să slăbeşti uşor!

Detoxifierea este un proces necesar organismului. Toxinele cu care este bombardat în fiecare zi, atât din mediul extern, cât şi din alimentele pe care le ingerăm împiedică funcţionarea corectă a organismului şi creează mediul propice pentru diverse probleme medicale şi îngrăşat. Dacă eşti total lipsită de vlagă, te trezeşti în fiecare dimineaţă fără energie şi simţi o oboseală persistentă pe tot parcursul zilei, atunci e un semn că organismul tău este intoxicat şi are nevoie de o pauză ca să se refacă.

Cel mai bun lucru să ajuţi la eliminarea toxinelor şi la restabilirea funcţiilor organismului este s ă ai mare grijă la ceea ce mănânci. De asemenea, este recomandat să reduci porţiile de mâncare, astfel încât să nu te ridici ghiftuită de la masă. Este de preferat să iei trei mese principale şi două gustări uşoare în timpul zilei pentru a împiedica o senzaţie intensă de foame.

Cura de detoxifiere nu trebuie să te sperie şi nici nu este necesar să-ţi faci meniuri sofisticate. Ca să urmezi o cură de detoxifiere trebuie să ţii cont de faptul că cele mai bune alimente sunt fructele, legumele, nucile în stare crudă sau gătite puţin la abur sau cuptor. În general, alimentele de care trebuie să stai deoparte sunt cele procesate din comerţ, alimentele care conţin zahăr rafinat şi un exces de sare, băuturile cu cofeină sau cele pe bază de alcool, ptodusele prăjite şi ţigările.

În schimb, ai grijă să incluzi în meniul tău următoarele alimente pe care nutriţionistul Mihaela Bilic le recomandă ca fiind cele mai eficiente în cura de detoxifiere:

 

1. Varza

Este pe locul 1 în topul celor mai eficiente alimente pe care trebuie să le incluzi în meniul tău. Consumul oricărui tip de varză aduce numeroase beneficii organismului, având un efect diuretic şi depurativ. Nutriţionistul Mihaela Bilic specifica în cartea sa “Sănătatea are gust” că substanţele din varză au capacitatea de a neutraliza compuşii toxici pe care-i ingerăm atunci când fumăm, mâncăm alimente afumate sau preparate la grătar.

2. Broccoli

Are un puternic efect detoxifiant, favorizând eliminarea hepatică a toxinelor. În plus, neutralizează radicalii liberi, ajută la slăbit şi menţine pielea tânără.

3. Sfecla roşie

Datorită substanţelor metionină şi betanină care se găsesc în conţinutul său, sfecla roşie stimulează eliminarea toxinelor.

4. Ţelina

Are un puternic efect diuretic, fiind recomandată pentru o digestie mai bună şi pentru eliminarea excesul de lichide din corp. Potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic, bulbul de ţelină tonifică şi purifică organismul, ajutând foarte mult la slăbit.

5. Sparanghelul

Are un conţinut ridicat de fibre care stimulează tranzitul intestinal. De asemenea, datorită unor cantităţi însemnate de fosfor, mangan şi potasiu, sparanghelul are un efect uşor laxativ şi detoxifiant.

6. Anghinarea

Deşi nu este prea folosită în bucătăria românească, anghinarea are proprietăţi de netăgăduit atunci când vine vorba despre nutrienţii săi. Printre cele mai recunoscute beneficii: stimulează secreţia de bilă şi facilitează evacuarea mai rapidă a toxinelor.

7. Mărul

Este cel mai iubit fruct de câtre români, dar şi unul dintre cele mai nutritive pentru corp. Datorită bogăţiei de fibre solubile, mărul reuşeşte să “adune” metalele grele din colon şi să le elimine mai repede.

8. Ananasul

Consumat în stare proaspătă, ananasul facilitează digestia proteinelor. De asemenea, împiedică retenţia lichidelor în corp şi ameliorează semnificativ celulita.

9. Căpşunile

Sunt diuretice, laxative şi au un rol esenţial în detoxifierea ficatului.

10. Cireşele

Au proprietăţi laxative şi detoxifiante datorită cantităţii însemnate de sorbitol, betacaroten şi nitrat de potasiu, potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic.

Leave a Comment