Tineri din Irlanda de Nord si Germania construiesc locuinte pentru familii nevoiase, la Ploiesti. Metodele inedite prin care au strans fonduri. VIDEO

38 de tineri din Germania si Irlanda de Nord, alaturi de profesori coordonatori, au parasit pentru cateva zile tara lor si au venit in Romania, fix la Ploiesti. “Construim impreuna pentru comunitate” este proiectul fundatiei Habitat for Humanity, care i-a adus pe tineri in oras, si in urma caruia opt locuinte noi vor fi ridicate in Ploiesti pentru familii defavorizate.

habitat for humanity

Cu 6 luni inainte, strainii au strans fonduri in tara lor, pentru a-si asigura cazarea la noi, dar si pentru a contribui serios cu bani si materialele de constructie la ridicarea imobilelor. Spre exemplu, tinerii straini din Irlanda de Nord s-au catarat pe o cladire cu 28 de etaje, pentru a-si sensibiliza potentialii sponsori sa doneze. In urma acestui gest, cu banii stransi de ei si de ceilalti voluntari, patru familii defavorizate din Ploiesti, vor beneficia de o locuinta decenta, simpla si accesibila.

Pe strada Tinosu, intr-un cartier aflat la marginea Ploiestiului , se construieste de zor. Cand ne-am apropiat am observat mai multi tineri cu caschete de protectie, care pregateau mortar si ridicau cu o viteza umitoare pereti din boltari. Nu sunt de meserie zidari, dar au mana de profesionisti. De fapt, sunt 38 de tineri veniti din Germania si Irlanda de Nord, ce iau parte la proiectul asociatiei Habitat for Humanity ” Construim impreuna pentru comunitate”.

Mai exact, din luna mai 2015 au demarat lucrarile primului cvadruplex, alaturi de voluntari internationali si corporatisti romani. Acesta insa nu este inceputul.

Strainii veniti la Ploiesti sa faca voluntariat, pentru oamenii aflati in nevoie au strans inainte fonduri in tara lor. Bani de cazare pentru toata durata sederii, dar si pentru materiale de constructie. Cea mai interesanta metoda de a obtine fonduri le-a apartinut tinerilor din Irlanta de Nord. Au escaladat o cladire de 28 de etaje, pentru a sensibiliza oamenii sa doneze. Iar acum povestesc cu placere experienta.

Pentru acesti elevi a munci in folosul oamenilor nevoiasi este o reala placere. La fel ca si colegii lor, chiar daca nu au avut parte de o actiune de strangere de fonduri asa de spectaculoasa, si elevii din Germania au contribuit cu sume impresionante la proiectul de la Ploiesti. Si se pot rezuma la cateva cuvinte, cand vobesc despre initiativa.

Specialistii in constructii care supervizeaza lucrarea ii lauda pe tinerii straini.

Habitat for Humanity exista in Prahova din 2009, construieste si renoveaza case pentru familii defavorizate, dar se ocupa si de interventii la sistemele de incalzire pentru reducerea riscului la incendii.

Leave a Comment