Teatrul Național de Operetă “ION DACIAN” își deschide stagiunea 2012-2013

Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” își deschide porțile pentru noua stagiune 2012-2013. Odată cu aceasta, conducerea anunță publicul că spectacolele teatrului urmează să fie adaptate pentru a fi jucate în alte spații din București și din țară. Asta pentru că, sediul instituției va intra în reparații capitale.

 

Sediul Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” din Bd. Nicolae Bălcescu, nr.2 (în corpul clădirii Teatrului Național) va intra, începând cu stagiunea 2012-2013, în reparații capitale, spectacolele teatrului urmând să fie adaptate pentru a fi jucate în alte spații din București și din țară.

Lucrările la clădire au fost demarate în urmă cu aproximativ un an, timp în care Teatrul Național de Operetă și-a continuat activitatea în spațiul scenei, cabinei și foaierului, în timp ce birourile administrative și sălile de repetiții au fost mutate în alte locații. În consecință, începând cu vara acestui an, toate spațiile au intrat în renovare, activitatea teatrului fiind întreruptă.

 

Teatrul Național de Operetă se află pentru a doua oara în situația de a-și restructura în mod fundamental activitatea, după incendiul care a devastat sala Operetei în anul 2005. În ciuda acestor evenimente, teatrul își va continua activitatea în stagiunea 2012-2013, sub forma celui mai amplu turneu național desfășurat de o instituție muzicală din România.

Stagiunea se va deschide în 22 septembrie la Constanța, cu spectacolul „Contesa Maritza” și se va desfășura în numeroase orașe din țară, printre care Constanța, Timișoara, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș si Craiova. Turneul include spectacolele de operetă, musical, concerte și teatru-dans cunoscute publicului bucureștean din stagiunile precedente.

 

Evenimentul este o premiera pentru Teatrul Național de Operetă și este un demers complex atât din punct de vedere tehnic, cât și organizatoric, majoritatea spectacolelor fiind jucate, cu această ocazie, pentru prima dată în afara spațiului în care au fost montate.

 

Astfel, spectatorii din țară vor putea viziona cele mai importante spectacole montate în ultimii ani pe scena teatrului. Repertoriul turneului include spectacole de musical, printre care „Romeo și Julieta”, „Paris, mon amour”, teatru-dans – „Maria de Buenos Aires”, opereta – „Liliacul”, „Contesa Maritza”, „Silvia”, concerte și gale de operetă și musical.

Leave a Comment