Taxa de pod la Cernavodă nu se mai plătește în weekend/Decizie permanentă sau nu?

Ministerul Transporturilor a sistat, în acest weekend, vineri seară și duminică, plata tarifelor de trecere la podul de la Cernavoda. Deși a fost o măsură luată strict pentru un weekend în care am avut parte de un eveniment ca referendum-ul, se pare că măsura se va permanentiza. Acum însă va trebui să așteptăm sfârșitul de săptămână pentru a ne lămuri în acest sens.

 

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial vineri seară. Directorul

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR), Mircea Pop, a declarat că această măsură a fost luată la cererea instiuției sale pentru fluidizarea traficului și nu are nicio legatură cu referendumul.

 

Potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, scutirea de la plata taxei de pod s-a aplicat vineri, pe sensul București- Constanța, dar și duminică, pe sensul Constanța- București.

 

“Această măsură a fost luată pentru fluidizarea traficului spre litoral. Weekend-ul trecut s-au format cozi foarte mari. Am vrut să vedem dacă se mai formează cozi în situația în care nu se mai plătește taxa. Vineri seară a functionat foarte bine. Daca va funcționa și astăzi (n.r. duminică), vom permanentiza această măsură”, a declarat Mircea Pop, citat de hotnews.ro. Interesant ar fi să vedem dacă rezultatul de duminică a fost la fel de pozitiv ca cel de vineri, pentru a ne putea da seama dacă vom beneficia de acestă măsură luată de pe o zi pe alta și de acum încolo.

Leave a Comment