Tăriceanu: Ne găsim în faţa unei situaţii de o gravitate excepţională

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că România se află într-o situaţie “de o gravitate execpţională”, facând referire la solicitarea DNA de începere a urmării penale a premierului Ponta.
Calin-Popescu-Tariceanu

El a declarat, astăzi, la Palatul Parlamentului că partidul său, PLR, îl susţine în continuare pe premierul Victor Ponta.
Tăriceanu a atras atenţia şi asupra faptului că, în cazul în care premierul Ponta ar demisiona din funcţie, în funtea noului executiv ar fi numit “liderul opoziţiei” despre care preşedintele Senatului susţine că , “nu este chiar o persoană care să aibă un dosar perfect”.
“Liderul opoziţiei nu este chiar o persoană care să aibă un dosar perfect fără niciun fel de pată şi ar putea, la rândul lui, să fie acuzat în acelaşi dosar, având în vedere că societatea de avocaţi din care făcea parte apăra partea adversă în procesul în care este implicat şi unul din senatori şi primul-ministru actual. Şi am asista atunci, iarăşi la o declanşare de urmărire penală şi o nouă criză de guvern”, a declarat el.
Tăriceanu a făcut un apel la cei care lucrează în justiţie cerându-le să fie conştienţi că puterea pe care o au “implică o responsabilitate uriaşă”.
Întrebat dacă se poate discuta despre o lovitură de stat în acest caz, preşedintele Senatului a răspuns:
“Lucrurile acestea până în final privite, aş spune, cu detaşare din exterior pot să ducă pe foarte mulţi la concluzia că este o încercare de lovitură de stat pentru că lovitura de stat, ce înseamnă? Înlăturarea unui regim democratic ales prin instituţiile de forţă ale statului”.

Sursa: politicaromaneasca.ro

Leave a Comment