“Sufrageria mă-sii de viață!”

Sala de spectacole a Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a găzduit în weekend , un foarte savuros spectacol de comedie, al cărui titlu spune totul: „Sufrageria mă-sii de viaţă!”
Manifestarea, desfăşurată sub egida Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, a fost apreciată de public la scenă deschisă, sala de spectacole a centrului cultural din Buşteni devenind realmente neîncăpătoare. Într-o Românie a tranziției ce se eternizează, autorul piesei de teatru, Teodor Mazilu, ironizează ipocriziile și metehnele societății românești pe care le acuză cu o incisivitate inimitabilă și arată că nu s-a schimbat nimic de treizeci de ani încoace.

teatrul-davila

Spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă”, după piesa „Mobilă şi durere”, de Teodor Mazilu, a ținut publicul cu sufletul la gură, iar aplauzele au răsunat necontenit, fapt ce dovedeşte o dată în plus calitatea evenimentelor culturale care sunt organizate la Centrul Cultural din Bușteni. “Capodopera” maziliană nu este reprezentată de o lucrare anume, ci de opera și activitatea sa, în ansamblu; prozator, poet, autor de schițe satirice, gazetar și nu în ultimul rând, mare dramaturg.

Regia artistică şi rolul principal îi aparţin actorului bucureştean Alexandru Bindea, angajat al Teatrului Naţional. Firescul personajelor este atroce, nu este firescul conventional, ci firescul din subconștientul lor, de aceea sunt tot timpul într-o stare de mare tensiune.

În aplauzele publicului, la sfârşitul spectacolului, actorii teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, au primit buchete de trandafiri în culorile tricolorului.

Leave a Comment