STOP FUMATULUI, START LA TERASE

De miercuri fumatul este interzis, iar patronii barurilor sau restaurantelor risca amenzi usturatoare daca nu se vor supune legii. Ploiestenii insa sunt resemnati si privesc aceasta prevedere legala cu ochi buni. Mai exista totusi o sansa, pentru ca localurile sa nu isi piarda clientii fumatori. Legea le permite administratorilor sa amenajeze terase in aer liber pe care le pot tine deschise pana la data de 15 noiembrie, asta si daca vremea va tine cu ei.

stop-fumatului

In centrul Ploiestiului, patronul acestui restaurant isi amenajeaza deja terasa in fata localului. Legea ii permite asta de la 15 martie. Administratorii care nu vor sa isi piarda clientii viciati, sunt nevoiti sa procedeze la fel.

Legea antifumat spune ca orice terasa care are un perete, un acoperis, plafon sau un tavan este considerat spatiu deschis deci se poate fuma. Exista insa si locuri in aer liber unde fumatorii risca sa fie amendati daca isi aprind tigara.

Cei care pot aplica amenzi fumatorilor ce isi aprind tigarile in locurile interzise sunt ofiterii si agentii de politie din cadrul Politiei Romana, Politiei de Frontiera, ofiterii si subofiterii din cadrul Jandarmeriei Romane dar si personalul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Cetatenii sunt sfatuiti sa nu reclame fumatul in spatii publice la 112. Se pot bloca liniile telefonice.

Foto: trilulilu.ro

Leave a Comment