Ştiu de ce nu ne vor: suntem urmaşii vampirilor! (dar bulgarii ce vină au?!)

Am urmărit atâtea declaraţii politice ale aleşilor din UK şi mi s-au părut atât de ridicole afirmaţiile … Au început cu vestea că la ridicarea restricţiilor vor veni în UK 29 milioane de români şi bulgari… Am gândit … de unde atâţia? Poate … dacă îşi aduc şi câinii şi pisicile de acasă! Cu mult mai târziu, au rectificat … vor veni 20.000 … Oare ?! Cine a avut de venit, a venit oricum. Ceea ce se întâmplă în acest moment e în detrimentul lor. O să întrebaţi de ce? E simplu! Dacă ne gândim la taxele pe care le-au pierdut până acum, forţând românii şi bulgarii să lucreze la negru … Restricţiile lor au determinat pe mulţi să accepte să lucreze, fără să plătească taxe la stat şi … mai mult decât atât să  lucreze pe bani mai puţini …

Argumentele Excelenţei Sale Ion Jinga, au fost cât se poate de concrete. Doar 4% din românii veniţi sunt înregistraţi ca aplicând pentru beneficii de la stat, ceea ce înseamnă că românii îşi plătesc singuri pe cei ce stau acasă iar statul iese în profit. Cei ce lucrează pe piaţa neagră, consumă tot în UK banii, cu mult prea puţini bani mai apucă să trimită acasă. Suntem comunitatea cu cea mai mică rată ce apelează la beneficii din toate comunităţile străine ce trăiesc şi muncesc în UK. În plus, media de vârstă e cea mai ridicată, nebeneficiind de sistemul de sănătate britanic (oricum se stie ca NHS-ul lor e …).

E greu de crezut ca o guvernare britanică, considerată a fi de elită, se poate angaja în declaraţii populiste, aruncând vina eşecurilor lor politice şi bugetare asupra … românilor şi bulgarilor … A calculat domnul Prim-ministru Cameron, cam cât i-ar fi costat să ducă la bun sfârşit Jocurile Olimpice doar cu forţa de muncă din UK? Vă spun eu … cel puţin 100 de lire pe zi, un simplu labourer. Să nu mai calculăm că românii sunt destul de incisivi atunci când e vorba de muncă şi nu se dau în lături când e vorba de lucru în condiţii mizere sau dificile. A întrebat dumnealui dacă marele companii de construcţii din UK ar renunţa la cohorta de constructori români şi ce s-ar întâmpla dacă muncitorii români ar pleca în masă, instantaneu din UK ?! Comportamentul lor e un fel de “vino dar nu pleca …”. Românii au început încetul cu încetul să îşi găsească fiecare câte un loc în UK, au început să se înscrie la cursuri iar copii le învaţă în şcolile britanice. UK-ul era ţara cu cea mai îmbătrânită populaţie … Românii şi bulgarii sunt asimilabili din a doua, maxim a treia generaţie …  Nu văd care ar fi problema.

În altă ordine de idei, să nu uite că au avut şi încă au “laboureri” de lux – foarte mulţi din ei au absolvit studii superioare de lungă durată… S-au trezit săracii de ei cu cleaneri mai deştepţi decât unii ce ocupă scaunele din birourile fastuoase …

Cică vor să ne pună cipuri … Asta ar mai lipsi, să mai fim număraţi ca oile negre dintr-o strungă … Este de necrezut ce poate face încrederea excesivă a unora care se consideră stăpânii Universului. Probabil politica “inversoarelor” a mers în trecut … acum cu noile orientări socio-politice, conservatorismul nu mai e o calitate, poate constitui de la un moment dat un handicap. Probabil se vor trezi într-o zi în cădere liberă iar “sclavii de lux” îi vor părăsi (şi nu mă refer numai la români şi bulgari).

Ei se plângeau că le ocupăm locurile de muncă … dar … dragii mei, le ocupăm pe cele pe care nu le ocupau oricum populaţia britanică (labourer, cleaning, coffee-shop).

Ce au dreptate? Au dreptate cu infracţionalitatea … Aici prefer să nu comentez …

Tare mi-aş dori o Românie prosperă … în acel moment nu mi-aş dori decât să fim lăsaţi în pace. Avem şansa de a deveni ce ar fi trebuit să fim dintotdeauna numai că, va fi în funcţie de ce va vrea populaţia şi de cine va ieşi să se lupte în arena politică, în funcţie de percepţia cetăţenilor, de puterea acestora de a susţine pe cineva care poate chiar ştie ce face şi vrea binele amărâtului asta de popor.

O idee bună ar fi ca Europa, să le pună cetăţenilor englezi aceleaşi condiţii pe care le pun ei altora! Ce m-ar amuza să îi văd cu cipuri la ei să poată ajunge în Europa Continentală (termen folosit în “The Telegraph”) sau să îi văd scoţând banii “de la ciorap” la ieşirea din UK şi intrarea în “Europa Continentală”!

2 Comments

  1. Petru F. says:

    Pe britanici nu ai cum sa-i obligi sa accepte imigranti in UK(se numara si printre natiunile eurosceptice) dar ar trebui sa inceteze cu aceasta campanie de denigrare in care au venit cu cele mai murdare inventii si scenarii. Mai bine ar fi cinstiti cu ei insisi in primul rand si ar recunoaste adevaratele motive pt.care sunt impotriva cu venirea romanilor si a bulgarilor in UK…E jenant pt.o societate precum cea din Marea Britanie care se considera superioara si care are pretentia ca respecta drepturile omului printre care libertatea de miscare si dreptul la munca. Instigarea la xenofobie imi aduce aminte de soarta evreilor si e ingrijoratoare pt.ca se accentueaza din ce in ce mai mult in Europa!

    • Felix Arotaritei says:

      E adevarat ca orice discriminare nu arata bine … In afara de asta, David Cameron, acu’ vreo 6 luni de zile, sustinea o declaratie, conform careia, britanicii nu ar trebui sa se planga pentru ca multi dintre cei ce vin din est, sunt foarte bine pregatiti iar concurenta, nu poate sa faca decat bine societatii britanicert. Mai pe scurt, i-a pus la munca, sa devina mai competitivi. Oricum discriminarea e facuta doar de mass media la comanda. In realitate, agentiile de munca ii prefera in continuare pe romani…

Leave a Comment