Stelele Teatrului Balsoi, la Buşteni VIDEO

CantacuzinoPalaceTimp de două zile, Castelul Cantacuzino din Busteni, a fost gazda unui eveniment extraordinar. În sala de spectacole au performat pentru prima data in Romania patru staruri de renume mondial ale Teatrului Bolsoi din Moscova. Deschiderea stagiunii muzicale la Busteni, are ca activitate principală restaurarea şi punerea în valoare a Castelului Cantacuzino.

Patru artişti care evoluează în cadrul celui mai cunoscut teatru din Moscova – Teatrul Balşoi – au susţinut sâmbătă seară, spectacolul extraordinar “Classic Nights” la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Iubitorii muzicii clasice au putut urmări, astfel, interpretarea mezzosopranei Margarita Mamsirova, a sopranelor Elena Zelenskaya şi Lolita Semenina, dar şi a tenorului Roman Muravitsky – artişti emeriţi, de renume mondial. Spectatorii au fost mai mult decât încântați, de calitatea spectacolului dar si de acustica deosebită a castelului Cantacuzino.
Organizatorii evenimentului spun că este pentru prima dată când vedetele Teatrului Mare din Moscova, se reunesc pe aceeaşi scenă în România. Acestia au fost acompaniaţi de pianistul Valery Gerasimov, si el angajat al Teatrului Balşoi din Moscova şi de pianista Ilinca Dumitrescu – două nume de rezonanţă în lumea muzicală, cu cariere impresionante.
Deschiderea acestei stagiuni muzicale are ca scop creşterea vizibilităţii nu numai a castelului, dar şi a Văii Prahovei în lumea culturală naţională şi internaţională. Castelul Cantacuzino este considerat un important reper turistic în zonă, anual atrăgând peste 60.000 de vizitatori.

redactor: Razvan Bunea

2 Comments

  1. Mihaela Voicu says:

    O seara minunata!……felicitari!

  2. Mihaela Voicu says:

    Felicitari organizatorilor!….cea mai frumoasa locatie din Busteni pentru un astfel de spectacol!

Leave a Comment