Statisticile care demonstreaza cat de importante sunt separatoarele de sens. Cu cat s-a redus numarul accidentelor in Prahova in zone in care exista prefabricatele. VIDEO

CNADNR a anulat procedura de atribuire a contractului pentru montarea de separatoare de sens pe DN 1, pentru ca ofertele depuse au fost considerate inacceptabile. Cu toate acestea, separatoarele de sens erau mult asteptate dupa accidentul groaznic de anul trecut de la Banesti, cand un sofer sinucigas a intrat pe contrasens si a omorat si alte patru persoane nevinovate. In Prahova, singurele locuri unde exista parapetele de beton sunt la Romanesti, Puchenii Mari si Banesti. Datele demonstreaza ca numarul incidentelor scade cu peste 80% in locurile unde se ia aceasta masura de siguranta.

separatoare de sens

Pentru amplasarea de separatoare de sens pe DN1, Compania de Drumuri a primit o singura oferta, care a fost insa respinsa. In februarie, institutia a reluat procedura de achizitie publica, iar contractul urma sa fie semnat pe 1 iunie. Nu s-a intamplat. Cu toate acestea, separatoarele de sens raman un mod sigur de a salva vieti.

Datele arata ca in astfel de zone unde sunt amplasate separatoarele din beton, numarul accidentelor se reduce cu aproximativ 80 de procente. Soferii sunt primii care simt nevoia parapetelor salvatoare de vieti.

Spre exemplu, intr-un singur an de zile, in locurile din Prahova in care au fost amplasate prefabricatele, numarul persoanelor care isi pierd viata in urma accidentelor rutiere a scazut cu aproape 70 de procente, in timp ce accidentele produse din cauza intrarii pe contrasens s-au redus din luna august a anului trecut pana acum cu aproape 16%.

In martie, reprezentantii unei societati private au montat separatoare de sens pe DN 1, la Banesti, pe o distanta de 1,5 kilometri, achizitionate din fonduri proprii.

Separatoarele de sens erau mult asteptate dupa accidentul groaznic de anul trecut de pe DN 1, de la Banesti, atunci cand un sofer sinucigas a intrat pe contrasens si a omorat si alte patru persoane nevinovate.

Recent, in zona localitatii constantene 23 August, 5 persoane au murit intr-un accident rutier. Acum se vor monta separatoare de sens. Este, de fapt, a treia incercare a Companiei de drumuri sa gaseasca o firma care sa execute lucrarea.

In Prahova, prefabricatele sunt amplasate doar la Romanesti, banesti si Puchenii Mari.

In 20 de ani, CNADNR a reusit sa monteze pe sectorul Ploiesti – Brasov al DN 1 separatoare de sens doar pe aproximativ 20 de kilometri.

Leave a Comment