Spectacol total la Strejnic. Primul miting aviatic din acest an a adunat mii de spectatori. VIDEO

A fost spectacol total, atat pe cer, cat si la sol, duminica pe aerodromul din Strejnic. Pasionatii de aviatie s-au intalnit la primul program de zbor din anul acesta, iar pilotii s-au intrecut si ei in concursuri de aterizare si acrobatii pe cer. Aproape 10.000 de oameni au venit sa vada show-ul inedit, devenit deja traditie. Evenimentul a fost organizat de Aeroclubul Romaniei, iar intrarea a fost libera.

PicMonkey Collage

Pilotii care si-au aratat priceperea la mitingul cu avioane ultrausoare de pe Aerodromul Strejnic, de langa Ploiesti, au reusit spectacolul total. Evenimentul a fost organizat de Aeroclubul Romaniei si a adunat mii de curiosi si iubitori de adrenalina, mai ales ca intrarea a fost libera.

Planoarele au brazdat si ele cerul, iar dintr-un avion ridicat la inaltime s-au facut salturi cu parasuta.

Looping-urile, dar si zborurile in picaj, au facut deliciul publicului. Pilotii si-au dat toata silinta ca manevrele sa fie dintre cele mai spectaculoase.

La mittingul aviatic de la Stejnic l-am intalnit si pe Catalin, un tanar pilot de 19 ani, care nu are mai mult de 45 de ore de zbor, la mansa avioanelor ultra- usoare, dar isi doreste sa performeze si sa devina chiar pilot de avioane de linie. Insa nu ii lipseste determinarea.

La fel ca el este si Ionut, care a descoperit aceasta pasiune pe cand se inscrisese la cursul de aeromodele. La 18 ani este deja pilot cu acte in regula.

Urmatorul show aviatic va avea loc la Targu Mures, iar pe 30 mai, la Clinceni, si va fi dedicate copiilor. Evenimentul de la Strejnic a facut ca circulatia in zona sa se desfasoare cu dificultate, din cauza numarului mare de masini prezente atat in parcarea aerodromului, cat si in imprejurimi.

Leave a Comment