“Snagovul de Prahova”, lacul din apropierea Ploiestiului, strajuit de conifere. Planul primariei din zona pentru anii viitori. VIDEO

Daca vreti sa va petreceti o zi pe marginea unui lac asemanator celui de la Snagov, luati drumul comunei Brebu. Strejuit de o pepiniera tanara, dar si de un rand zdravan de conifere, chiar in spatele manastirii din centrul comunei, gasiti luciul de apa, perfect pentru indragostiti sau pentru un picnic in familie.

PicMonkey Collage

Zona i-a inspirat pana si pe marii pictori romani Nicolae Grigorescu sau Stefan Luchian. Si primaria din Brebu vrea acum sa duca mai departe vestea Snagovului de Prahova. Unde mai pui, ca la doar cativa kilometri, ajungi pe culmile judetului Prahova. Privelistea care iti taie respiratia, din satul Pietriceaua, a facut ca acel loc sa fie vestit in Romania, iar localnicii se lauda acum cu unul dintre cele mai frumoase catune din Romania.

Peisajul rupt parca din poeziile lui Mihai Eminescu, in care doi iubiti isi declara dragostea, martori fiind codrul verde si cerul oglindit in lac, te face sa scapi de grijile cotidiene si sa te lasi purtat in lumea naturii.

Sub ochi ti se dezvaluie acum micul lac din Brebu. Atat de cochet si curat, numai bun pentru o plimbare intre doi indragostiti sau pentru un picnic in familie. Lacul poate fi descoperit doar traversand livada. Nici indicatoarele nu te poarta intr-acolo, insa probabil acest aspect l-a ajutat sa isi patreze autenticitatea. Aici ti se intrezareste o alta lume si multa racoare, ideala pentru zile toride de vara.

Oamenii locului povestesc despre faptul ca localitatea Brebu era preferata chiar si de marii pictori romani Nicolae Grigorescu sau Stefan Luchian pentru peisajele superbe dar si ca loc de inspiratie pentru lucrarile de arta. Si daca tot ajungeti la Snagovul de Prahova, trageti o fuga si la Pietriceaua.

Pentru ca de la an la an numarul celor ce descopera acest loc din judetul Prahova, creste simtitor, primaria din comuna are de gand sa investeasca pentru ca zona sa poata fi trecuta in randul destinatiilor turistice.

Cei care ajung aici se pot relaxa pe platoul inconjurat de o superba padure de tei iar mai apoi sa simta racoare paraului ce traverseaza intreaga vale. Tocami de aceea Satul Pietriceaua a fost declarat unul dintre cele mai frumoase sate din Romania.

Leave a Comment