SHOEBOX, DIN NOU LA PLOIESTI! VIDEO

ShoeBox PloiestiProiectul ShoeBox a ajuns din nou la Ploiesti. Aflata la a opta editie la nivel national, actiunea umanitara are ca scop strangerea de cadouri pentru copiii care provin din medii defavorizate, acestea fiind daruite in preajma sarbatorilor de iarna. Inedit este faptul ca pachetele iau calea catre micuti sub forma unor cutii de pantofi invelite in hartie colorata.

Oricine se poate alatura campaniei umanitare, fie cu un cadou cumparat, fie cu jucarii sau hainute folosite, dar care sa fie intr-o stare buna. Cadourile pot contine si dulciuri sau orice alte articole folositoare copiilor, dar esential este ca acestea sa incapa in cutiile de pantofi si sa nu fie perisabile.
La primire, cutiile de cadouri sunt etichetate cu varsta si sexul copilului caruia sunt adresate, urmand ca, in apropierea Craciunului, sa fie impartite micutilor din casele de tip familial, dar si unor cazuri sociale identificate cu ajutorul Serviciului Public de Asistenta Sociala.
La Ploiesti cadourile sunt colectate la Biblioteca Judeteană Nicolae Iorga. Anul trecut voluntarii au reusit sa stranga peste 800 de cadouri doar in orasul nostru. La nivel national numarul cutiilor a ajuns la 30 497.

Reporter: Andreia Marin
Cameramanul: Andreas Altman

Leave a Comment