Sebastian Ghita contesta decizia procurorilor DNA Ploiesti: “Am senzatia ca saptamana trecuta s-au facut multe lucruri de-a valma”. VIDEO

Deputatul Sebastian Ghita, cercetat sub control judiciar de catre procurorii DNA Ploiesti, s-a prezentat luni dimineata la sediul IPJ Prahova pentru a respecta masura luata de procurori. Acesta a mers mai apoi la Directia Nationala Anticoruptie, unde a cerut deblocarea conturilor tuturor persoanelor cu care acesta a intrat in contact dar a prezentat si noi detalii in dosarul in care este acuzat.

ghita 4

Urmarirea penala a lui Sebastian Ghita a fost extinsa pentru trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 dar si la cele prezidentiale din 2014, potrivit DNA Ploiesti.

Dupa ce a citit si analizat documentul pus la dispozitie de procurorii DNA Ploiesti, deputatul Sebastian Ghita, este decis sa conteste in instanta masura luata de anchetatori.

Acesta a mers la sediul DNA Ploiesti, pentru a aduce noi detalii si informatii cu privire la dosarul lui Iulian Hertanu, in care este acuzat.

Deputatul a declarat ca i-a solicitat procurorului de caz ridicare sechestrului dispus pentru mai multe firme care, conform parlamentarului nu au legatura cu el. In continuare decizia este de sesiza cazul la Parchetul General.

Deasemenea, tot acesta a dezvaluit o noua acuzatie, adusa in acelasi dosar, legata de aceasta data de fostul edil al orasului, Iulian Badescu.

Procurorii DNA Ploiesti il acuza pe Ghita ca a „spalat” din fonduri publice 129.343.768 lei, iar prejudiciul cauzat statului prin sustragerea de la plata impozitului pe profit si taxei pe valoare adaugata a fost stabilita la o valoare minima de 37.720.325 lei. Acuzatiile aduse acestuia sunt pentru trafic de influenta, evaziune fiscala, spalare de bani, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor UE si coruperea alegatorilor la alegerile parlamentare din 2012 si la cele prezidentiale din 2014.

Leave a Comment