Robert Cazanciuc cere în urgenţă înfiinţarea Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor

Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, anunţă că va urgenta în Senat adoptarea proiectului de înfiinţare a Agenţiei pentru Recuperarea Prejudiciilor.

robert-cazanciuc

Într-o emisiune, aseară, la DIGI 24, Robert Cazanciuc a precizat că agenţia, care nu va fi creată în cadrul ANAF, se va ocupa de stabilirea numărului de creanţe şi de adoptarea anumitor proceduri pentru executarea acestora.
“Cea mai bună soluţie pentru România este de a înfiinţa o agenţie specializată. Am reuşit să conturăm un proiect de lege. Voi merge în Senat pentru a trece această lege şi sper ca până la sfârşitul acestui an să treacă şi de Camera Deputaţilor, să putem vorbi de o agenţie funcţională. Ce vrea să facă agenţia, în mare? Vrea să aducă lucrurile într-un singur loc, să ştim exact câte creanţe avem, cum pot fi ele executate”, a declarat Cazanciuc.
Potrivit acestuia, Agenția s-ar ocupa de stabilirea numărului de creanțe, cum pot fi executate, crearea anumitor proceduri, va colabora cu celelalte instituții și va acorda asistență „începând de la polițiști până la judecători cu privire la procedura care ar trebui urmată pentru a sechestra sau confisca anumite bunuri”.

Întrebat despre necesitatea înființării unei noi agenţii, Robert Cazanciuc a răspuns că „modelele de succes în Europa așa arată, experți din Franța ne-au arătat pe cifre ce înseamnă să ai oameni specializați, judecători și procurori care să lucreze cu judecători și procurori”.

„Cu siguranță acest tip de structură va facilita dialogul între judecători și procurori, vor discuta ca de la magistrați la magistrați și vor înțelege mai bine fenomenul. Vor avea în echipe mixte specialiști în economie, care vor reuși să acorde asistență de specialitate”, a menționat el.

Despre ideea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că va propune, în ședința coaliției de luni, adoptarea prin Ordonanță de Urgență a unei astfel de agenții pentru recuperarea prejudiciilor, Robert Cazanciuc a spus că nu consideră că aceasta ar fi soluția cea mai bună.
“Opțiunea mea este pentru a urgenta procedura în Parlament și nu prin ordonanță de urgență”, a mai declarat Robert Cazanciuc, la postul citat.

Sursa: ploiticaromaneasaca.ro

Leave a Comment