Online Pharmacy Estradiol Valerate Buy Viagra Online Genuine Erythromycin Topical Gel Buy Generic Tablets Buy Strattera Usa Buy Nizoral Pills

RELIGIA… LA CERERE / VIDEO

Religie in scoliReligia nu mai este obligatorie în școli. Asta au decis judecătorii Curții Constituționale. Astfel a fost exclus un alineat din Legea Educației, considerat neconstituțional, care îi obligă pe elevii care nu doreau sa participe la orele de religie de la clasa să ceară scutire.
Dacă până în prezent parinții care nu voiau să își lase copiii la orele de religie, erau nevoiți să solicite printr-o cerere acest lucru, în curând situația se va inversa. Conform deciziei Curții Constituționale, fiind o materie opțională, cei care vor dori s-o urmeze vor face o cerere în acest sens. Pe de alta parte reprezentanții bisericii sunt de alta parere.
Orele de religie ținute în școli, în prezent, au stârnit o serie de controverse și dispute în spațiul public. Această problemă a fost ridicată de profesorul Emil Moise de la un liceu de arta din Buzău. Acesta a cerut scoaterea simbolurilor religioase din sălile de curs, întrucât persoanele de alta confesiune ar putea fi considerate discriminate.
Parlamentarii vor fi nevoti sa pună în acord Legea Educației cu decizia Curții, iar hotărârea ar putea intra în vigoare la începutul lui 2015, cand elevii se vor întoarce din vacanță.
redactor: Carmen Stefan
operator imagine: Andreas Altman

Leave a Comment