Recomandarea muzicala a zilei

“Wonderful Tonight” a fost scrisa pe 7 septembrie 1976 de Eric Clapton in timp ce o astepta pe iubita lui Pattie Boyd,  sa se pregateasca pentru  petrecerea Baddy Holly organizata anual in aceea vreme de Paul și Linda McCartney. Piesa a fost inclusă pe albumul lui Clapton Slowhand din 1977, dar nu a fost lansat ca single până în 1991.

Despre  “Wonderful Tonight” Pattie Boyd spunea in cartea sa autobiografica „George Harrison, Eric Clapton, și Eu” : “….sunt magulită ca eu l-am inspirat pe Eric Clapton sa scrie piesa.  A fost cea mai pregnanta amintire a tot ce a fost bun in relatia noastra și atunci când lucrurile au mers prost a fost tortură să-l aud ”

“Wonderful Tonight” a fost un hit modest la lansare.  Performanța lui a fost doar locurile 16 si 39 in topurile americane  Pop si Adult Contemporary  iar in Marea Britenie locul 30. Astazi este unul dintre cele mai aprecite hituri care a rezistat testului suprem: Testul Timpului.

Versiunea pe care o propun astazi este inedita si o sa vedeti de ce. Este extrasa din concertul de la Staples Center -Los Angeles din 2001, concert care a facut parte din turneul mondial  “One More Car, One More Rider” despre care Clapton spunea ca ar putea fi ultimul. Din fericire nu a fost asa.

“One More Car, One More Rider” este cu atât mai valoros cu cât, pe scena, alaturi de Clapton, intalnim monștrii ai muzicii:  Andy Fairweather-Low voce si chitară, Steve Gadd tobe, , Nathan East voce si bass, Billy Preston voce si clape, David Sancious clape si chiatara, Greg Phillinganes clape.

Vizionare placuta!

Sa auzim de la foarte bine in sus !

Arthur Zafiriadis

Leave a Comment