Recomandarea muzicala a zilei

Astazi va propun un duet cu greutate: B B King si Zucchero. Asadar tot din spectrul Blues (fiecare cu placerile lui, vinovate sau nu). „Hey Man” este o melodie scrisa de Zucchero special pentru concertul „Pavarotti & Friends – a concert for Guatemala and Kosovo Parco Novi Sad”, Modena, Italia, 1 iunie 1999. Depre concertele Pavarotti and Friends vom vorbi in saptamanile urmatoare (e o poveste lunga).
Despre B B King (n. 16 sep. 1925) sunt prea mic sa mai spun ceva. Poate cateva date statistice. Revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 6 in topul celor mai mari 100 de chitaristi din toate timpurile.
În conformitate cu Edward M. Komara, King “a introdus un stil sofisticat de soloing care a influența practic fiecare chitarist de blues electric care a urmat.”
B B King a fost introdus in Rock and roll Hall of Fame în 1987. Este cunoscut pentru rezistenta si pofta de a canta. Pana la varsta de 60 de ani, King avea intre 250 si 300 de concerte pe an. În 1956, s-a constatat că el a apărut la 342 spectacole. Si acum, cand se apropie de 90 de ani, B B King apare in peste 100 de concerte pe an. Este supra numit Regele Blues. Si pe buna dreptate.
Despre Zucchero (Adelmo Fornaciari n. 25 sep. 1955) se pot spune multe. Eu am sa fiu subiectiv si scurt. Este cel mai cunoscut, cel mai apreciat si cel mai prolific artist italian, la nivel mondial. Probabil de aceea nu este foarte iubit in Italia. Probabil de aceea concertul de retragere l-a organizat in capitala muzicii europene: Londra. Probabil de aceea este iubit in toata lumea.
A scris piese si a cantat cu cei mai artisti ai lumii: Luciano Pavarotti, John Lee Hooker, Jeff Beck, Andrea Bocelli, Bono, Solomon Burke, Vanessa Carlton, Eric Clapton, Sheryl Crow, Miles Davis, Haylie Ecker, Macy Gray, John Lee Hooker, B.B. King, Cheb Mami, Dolores O’Riordan, Sting, Paul Young, Peter Gabriel ….
Daca treci pe langa un magazin si vezi CD-ul sau DVD-ul „Zucchero & Co.” , nu-l lasa pe raft!
Zucchero & B. B. King – Hey Man
S-auzim de la foarte bine in sus!
Arthur Zafiriadis

Leave a Comment