Receptie de lucrari la Spitalul Municipal Nr. 1 Schuller, din Ploiesti

Astazi, 7 august, a avut loc receptia la terminarea lucrarilor la Spitalul Municipal nr. 1 „Schuller” (corp A) din Municipiul Ploiesti, Judetul Prahova. Obiectivul de investitie este promovat si finalizat in cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatiilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta – Componenta B: Reducerea riscului seismic, implementat cu finantare dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si cofinantarea Guvernului României, precum si din bugetul Beneficiarului.

Corpul A al Spitalului Municipal a fost realizat in mai multe etape de executie, in anii 1895, 1928 si 1953 si se desfasoara pe o arie totala de 3.374,70 mp. Lucrarile realizate au avut ca principal obiectiv punerea in siguranta a cladirii, in vederea asigurarii functionarii in conditii de siguranta si la intreaga capacitate, si alinierea la normele sanitare de functionare armonizate cu reglementarile UE in domeniu.

Valoarea totala a investitiei, la momentul receptiei lucrarilor, este de 5.474.753,13 lei, din care:

din proiect (imprumut BIRD si cofinantare Guvernul României): 2.097.185,59 de lei (reprezentând 38%);

din sursele Primariei Municipiului Ploiesti: 3.377.567,54 de lei (reprezentând 62%).

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (in calitate de administrator de proiect si coordonator al lucrarilor) si beneficiarul obiectivului (Primaria Municipiului Ploiesti) au realizat o investitie care contribuie la cresterea gradului de siguranta a obiectivului in cazul producerii unor seisme majore.

Leave a Comment