Razvan Petrescu, unul dintre pilotii supravietuitori din catastrofa aviatica din Apuseni, s-a intors la mansa si are o mare dorinta. VIDEO

La un an si trei luni de la tragedia aviatica din Apuseni, unul dintre supravietuitori, ploiesteanul Razvan Petrescu, se intoarce la mansa aparatului de zbor. Preda din nou ore de zbor pentru cei care vor sa devina piloti. Lui insa viata i-a predat o lectie extrem de dura. A trecut prin nenumarate interventii chirurgicale, dar din fericire si-a recapatat puterea de a se ridica din nou de la sol. L-am intalnit la Scoala Superioara de Aviatie de la Strejnic, acolo unde este instructor. Si-a recapatat licenta de zbor si este convins ca acolo sus, mai sus decat unde isi desfasoara activitatea de pilot, cineva il iubeste.

PicMonkey Collage

Pentru Razvan Petrescu, unul dintre supravietuitorii catastrofei aviatice din Apuseni, incidentul a reprezentat o noua etapa in cariera sa, una care l-a maturizat. S-a intors acum la mansa, dupa un an si trei luni de pauza. Tatal lui razvan, domnul Dan Petrescu, fost pilot de meserie, isi aminteste de clipele cumplite traite atunci. Ora in care nu a stiut nimic de baiatul lui, asta dupa ce a aflat de accident, a fost cumplita.

Pentru Razvan au urmat sute de ore de recuperare, fizica, dar si profesionala. A avut nevoie de un program special de antrenament, si-a luat din nou licentele de zbor si a trecut toate testele. Este fara dar si poate un luptator. A retrait pentru a doua oara emotiile primului zbor. Primul zbor dupa accidentul din Apuseni.

Razvan este acum schimbat dupa aceasta experienta, si crede cu tarie ca s-a maturizat.

Se bucura atunci cand vede ca prin munca lui transmite mai departe taina zborului si altor viitori piloti.

Nu ar fi putut sta departe de aparatul de zbor. O spune chiar tatal lui Razvan, care isi aminteste cum i-a transmis, din pacate sau de ce nu din fericire, baiatului sau pasiunea pentru avion.

S-a intors de o luna la mansa, si de atunci isi petrece zilnic 3-4 ore in avion, alaturi de cadetii militarii si alti viitori piloti. Face cu pasiune aceasta meserie pentru care spune ca s-a nascut. Insa are o mare dorinta – sa lucreze pentru o companie aeriana de transport in Romania.

Leave a Comment