Răzbunarea ”profesorului” (I)

Traian Băsescu este poreclit Profesorul pentru că îi place whisky-ul Teacher’s (teacher= profesor, în limba engleză- pentru cine nu știa). Noul șef al Poliției Prahova, comisarul șef Viorel Dosaru, are aceeași poreclă. Unii spun că porecla i-a fost dată de câțiva polițiști tineri care au fost sprijiniți de Dosaru în munca de Poliție, alții spun că porecla a venit ca urmare a unor ieșiri necontrolate combinate cu ifose de atotștiutor. Dar asta este mai puțin important.
Cert este că venirea lui Viorel Dosaru la comanda Poliției a nemulțumit foarte mulți polițiști. Pe holurile IJP Prahova se vorbește că imediat după numirea lui Dosaru un interlop prahovean a venit în biroul acestuia, la discuții. Desigur, informația este la nivel de zvon și trebuie verificată, dar nu este o situație fără precedent. În Vălenii de Munte, un interlop Mihai Bodyguardul era prezent destul de des în biroul fostului șef al Poliției Văleni, Dănuț Toma. Polițiștii care aveau lucrări în desfășurare așteptau cuminți la ușa comandantului ca acesta să își termine discuțiile cu interlopul.
Revenind la Viorel Dosaru, acesta a fost șef al Poliției Ploiești în perioada 2006-2008 și adjunct al inspectorului șef IJP Prahova în perioada 2008-2010. Apoi a fost mutat ca șef al Serviciului Logistic.
Dosaru a fost pe lista neagră a lui Bach (cel mai slab șef al Poliției Prahova) care ajunsese să îi dea câte o sancțiune în fiecare lună. A rezistat totuși, făcând o alianță cu celălalt adjunct al IJP Prahova, Ionel Trandafirescu.
Deși acum dă sfaturi subalternilor despre cinste, onoare și  corectitudine, nu trebuie trecut cu vederea faptul că ”profesorul” a fost părtaș la unul dintre cele mai aranjate concursuri din câte au existat în Poliția Prahova în ultimii 10 ani, și anume concursul pentru ocuparea scaunului de șef al secției doi. Scaunul de șef era dedicat unui polițist pe nume Nicoară, poreclit Nikki Mână Lungă, venit pe filiera PNL care îi acorda sprijin politic și lui Dosaru. Pentru că Nicoară era varză, pe românește, a picat examenul de șapte ori. Nu cred să mai fi existat în Poliția Prahova un astfel de caz. Totuși, nici ceilalți polițiști concurenți nu treceau examenul, fiind picați la proba de interviu care era dată, ați ghicit, cu Viorel Dosaru.

Acum au loc supravegheri operative. Anumiți polițiști sunt filați de colegi de-ai lor pentru ca Dosaru să îi poată avea la mână. Este vorba de același Dosaru care ani de zile a circulat cu o mașină care nu îi aparținea. Să fie cadou? Un Audi A6. cu care circula și în februarie, înainte să plec eu în SUA.  Nu știu dacă e atât de fraier sau tupeist, spuneți-i cum vreți, să mai meargă și azi cu această mașină. Dacă știe cineva, îl rog să dea de veste printr-un comentariu. Mulțumesc!

1 Comment

    Leave a Comment