Răzbunarea ”profesorului” (II)

Când am scris editorialul ”Răzbunarea profesorului” nu mi-a trecut prin cap câtuși de puțin că voi reveni cu un alt episod, ca urmare a reacțiilor generate ulterior. Mai mulți polițiști prahoveni au ținut să ne furnizeze foarte multe informații legate de noul șef al Poliției, comisarul șef Viorel Dosaru, informații pe care le vom verifica și apoi le vom publica. Mulțumim!

Se pare că alianța dintre Viorel Dosaru și Ionel Trandafirescu, formată pe vremea când Bach era șeful IJP Prahova, funcționează și astăzi. Se știe că cei doi au avut dintotdeauna susținera PNL. Polițiștii cu care am vorbit dau ca sigură numirea lui Trandafirescu la șefia SIPI (Serviciul de Informații și Protecție Internă -Prahova) și a lui Cristi Manea (actual șef al Poliției Ploiești) ca adjunct al șefului IJP Prahova. Și cum Poliția Ploiești trebuie să fie condusă de cineva, se pare că preferatul lui Dosaru ar fi fostul șef al secției 5, Adrian Tătaru.
Numirea lui Trandafirescu la SIPI este destul de ciudată având în vedere că numele ofițerului apare într-un dosar informativ, cu suspiciuni de comitere a unor infracțiuni. Detalii despre acest caz, în curând.

Supravegherile operative continuă în cadrul IJP Prahova. Mai mulți polițiști aflați pe lista neagră a șefului IJP Prahova sunt filați de colegi de-ai lor din structurile abilitate, doar-doar s-o găsi ceva pentru a-i putea schimba. Se fac presiuni fantastice și amenințări voalate, pe principiul ”tot îți găsim ceva, dacă nu îți fabricăm”, asupra unor ofițeri aflați pe linie de conducere pentru ca aceștia să plece de pe funcții. De exemplu, într-una din ședințele de comandă, Cristi Manea a spus că va aduce filmări cu mai mulți polițiști de la secții: ”Vă voi arăta filmări cu polițiști de la secții în timpul serviciului, ca să vedeți cum își desfășoară ei activitatea”. Ce reprezintă această declarație ștearsă, care de fapt nu spune nimic concret? Un tertip des folosit de polițiști pentru a îi situa pe poziții de forță și superioritate când încearcă să îi determine pe infractori să își recunoască faptele. O metodă de presiune (lasă că știu eu tot ce ai făcut, am și probe) dar și o amenințare voalată. Exact ce spuneam mai devreme.

În contrapartidă, cei aflați pe lista neagră cer organelor abilitate, deocamdată doar verbal, să se facă verificări asupra ofițerilor Manea și Tătaru, să se vadă de unde au avut bani de și-au construit case de când au ajuns pe funcții mari. În general, poți da cu subsemnatul sau chiar să fii interogat de ofițerii de informații doar dacă apari cu o mașină catalogată, neoficial, prea scumpă pentru veniturile de polițist.

Probabil va izbucni un adevărat război intern între taberele din IJP Prahova. Tabăra anti-Dosaru încearcă să îl convingă pe un polițist să depună reclamație împotriva șefului IJP pentru trafic de influență și favorizarea infractorului. Se spune că Dosaru ar fi intervenit la polițistul respectiv, și nu ar fi un caz singular, pentru ”a ajuta” o persoană aflată în cercetare. Două astfel de informații, cu detaliile aferente, se află în posesia redacției noastre. Sursele care ne-au dat ponturile ne-au cerut însă să nu publicăm încă informațiile pentru a nu îngreuna un eventual dosar penal dacă aceste informații s-ar concretiza în reclamații la DNA.

Leave a Comment