Pustii de la un colegiu din Ploiesti, in extaz dupa masinuta de la ISU Prahova. VIDEO

Educatia preventiva, din copilarie se deprinde! La asta s-au gandit pomierii prahoveni, atunci cand au pus la cale o actiune prin care invataceii pot experimenta meseria de salvator, chiar in curtea scolii. {PIPE} Si nu oricum, ci cu ajutorul logisticii din dotare. Acum sa nu ne imaginam ca au umplut curtile institutiilor de invatamant cu autospecialele de interventie, ci au apelat la o metoda ceva mai simpla, dar foarte eficienta. Au adus cu ei cateva uniforme create special pe masura prichindeilor, dar si o masina teleghidata, care i-a capitvat din primul moment. Pustii si-au luat fara ezitare, rolul in serios. Evenimentul s-a derulat in paralel cu Campania Nationala “Nu tremur, la cutremur !”

PicMonkey Collage

Doar cateva minute au ascultat prescolarii de la Colegiul “Jean Monnet” din Ploiesti sfaturile salvatorilor ISU Prahova, cu privire la Campania Nationala de constientizare” Nu tremur, la cutremur!”, si s-au si incolonat doi cate doi, iar apoi au zbughit-o pe terenul de sport din curtea scolii. Echipati corespunzator, in uniforme de pompier, princhindeii au dat cu ochii de vedeta zilei, o masinuta teleghidata, pentru interventii in caz de urgenta.

Masinuta pompierilor, un jeep de culoare rosie, pentru care copiii au asteptat nerabdatori sa faca o tura, este parte din logistica Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, folosita in actiunile de informare si constientizare, din scoli. Chiar daca este ghidata cu ajutorul unei telecomenzi, mini-vehiculul este prevazut cu un contact, iar o simpla rasucire a cheii, o poate pune in miscare.

Actiunea de informare, ce are ca scop educarea micutilor prin joc, s-a transformat brusc intr-o cursa contra-timp, pe durata careia prescolarii s-au inghesuit sa prinda un loc.

Ingenioasa jucarie, care a fost achizitionata de Asociatia “Salvatorii Prahoveni”, la care cotizanti sunt chiar angajati ai ISU Prahova, a costat nu mai putin de 1.100 de lei, la care se adauga alte cateva sute de lei, investiti in mini-uniformele de salvator.

La final, masina a fost parcata, urmand ca mai apoi sa fie dusa in garajul ISU Prahova, de unde va pleca iar catre alte institutii de invatamant, vizate in actiuni de acest fel.

1 Comment

  1. CRISTI says:

    Disponibilitatea şi abilitatea de a coopera eficient cu alţii, de a-i ajuta să-şi realizeze scopurile pentru ca şi aceştia, la rândul lor, să vă ajute să vi le realizaţi pe ale voastre, sunt indispensabile viitoarei voastre reuşite. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email crisburlacu@hotmail.com

Leave a Comment