Buy Cleocin T Solution Buying Lexapro Online Cephalexin With Birth Control Pills Detrol La Online Pharmacy Accutane Online Pharmacy Uk

Programul Național de Prevenție a Diabetului Zaharat de tip 2 și a Bolilor Civilizației, „înCerc”

Diabetului Zaharat

Marți, 26.09.2017, cu începere de la ora 11:30, Asociația Medicover va lansa Programul Național de Prevenție a Diabetului Zaharat de tip 2 și a Bolilor Civilizației, „înCerc”, în Salonul Cristal din incinta Hotel Central Ploiești (Bulevardul Republicii, Nr. 1), împreună cu partenerii implicați: Primăria Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asociația Română pentru Studiul Obezității, Medicover, Synevo.
Programul este sprijinit de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății. Obiectivul programului inițiat de Asociația Medicover este acela de a conștientiza riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, din orașele selectate din România, prin cele două componente ale sale: o nutriție adecvată și activitate fizică susținută.
Programul „înCerc” a fost implementat pentru prima oară sub denumirea „PoZdro” în Polonia, de către Fundația Medicover, în urmă cu patru ani și a fost creat de specialiști ai Universității din Gdansk.
30 de școli din Ploiești, unul dintre orașele cu cea mai mare incidență a diabetului zaharat din România, și-au exprimat dorința de a participa la proiectul Asociației Medicover care va urmări generațiile de copii de clasa a V-a pe parcursul a trei ani.
În baza acordului scris al părinților sau tutorilor, membrii Asociației Medicover estimează că un număr de 12.000 de copii vor participa la o evaluare individuală gratuită și non-invazivă, menită să identifice riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și altor boli ale civilizației; dintre aceștia, aproximativ 3.000 de copii cu risc vor lua parte la următoarea etapă gratuită, analiza individuală integrată, care va avea drept scop îmbunătățirea stării lor de sănătate.
La conferința de presă de lansare a Programul Național de Prevenție a Diabetului Zaharat de tip 2 și a Bolilor Civilizației, „înCerc”, vor lua cuvântul
• dl. Adrian Dobre, Primar al Municipiului Ploiești,
• George Istrate, Director General al Asociației Medicover, PROGRAMUL DE PREVENȚIE A DIABETULUI ZAHARAT DE TIP 2 ŞI A BOLILOR CIVILIZAȚIEI
• Profesor Universitar Doctor Maria Moța, medic primar specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice,
• Profesor Nicolae Angelescu, Inspector Scolar General Prahova,
• reprezentanți din partea Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății.

Leave a Comment