Procurorii au dispus control judiciar si sechestru asigurator pentru Iulian Badescu si Sebastian Ghita in dosarul “Casa”. VIDEO

Audierile continua la DNA Ploiesti in dosarul “Casa” in care Sebastian Ghita este acuzat ca i-ar fi dat fostului edil ploiestean Iulian Badescu o casa cu titlu de mita pentru a primi de la bugetul local bani pentru clubul sportiv de baschet Asesoft. Pe rand, cei doi inculpati au stat astazi de vorba cu procurorii, care le-au comunicat noile masuri luate in cazul lor. Daca Sebastian Ghita rasufla usurat luni dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au ridicat sechestru impus de anchetatori, iata ca la doar 24 de ore distanta o noua masura asiguratorie pe conturile sale intra in vigoare.

FotorCreated

Primul ajuns la sediul DNA Ploiesti era fostul edil al orasului, Iulian Badescu. Aflat incarcerat de la inceputul lunii martie, la penitenciarul din Margineni, acesta a fost adus pentru a i se comunica noile acuzatii, dar si faptul ca procurorii au contestat decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care acesta era plasat in arest la domiciuliu.

Contestatia DNA urmeaza se sa judece joi, 16 iulie. Daca judecatorul va respinge contestatia procurorilor, decizia va fi una definitiva si executorie, astfel ca Badescu va putea fi eliberat din arest. In timp ce fostul edil statea de vorba cu anchetatorii, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie isi facea aparitia si deputatul Sebastian Ghita, care a refuzat sa comenteze motivul pentru care se afla aici.

Dupa ce i s-au comunicat noile masuri luate asupra sa de catre anchetatori, deputatul a evitat sa comenteze decizia.

In opinia anchetatorilor, Sebastian Ghita se face vinovat de dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, in timp ce Iulian Badescu se alege in acest nou dosar cu acuzatii de luare de mita si abuz in serviciu. Avand in vedere ca Iulian Badescu se afla deja in arest, Sebastian Ghita se afla de acum sub un nou control judiciar pe o perioada de 60 de zile. Si tot in aceeasi cauza, procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobiliare ce apartin ambilor pana la concurenta sumei de 3.533.600 de lei.

Dosarul deschis inca din data de 7 iulie de catre procurorii DNA Ploiesti pe numele celor doi, vizeaza fapte avand legatura cu mituirea edilului in schimbul obtinerii unei finantari de la bugetul local pentru un clubul sportiv de baschet sustinut in trecut de Sebastian Ghita.

Leave a Comment