Procesiunea de Florii a scos credinciosii din case. Pelerinajul din Ploiesti a adunat peste 1000 de credinciosi si 100 de preoti. VIDEO

Aproape 1.000 de ploiesteni si peste 100 de preoti au participat sambata la procesiunea de Florii. Credinciosii au adus cu ei flori, icoane si ramuri de salcie. A fost sambata lui Lazar in calendarul crestin-ortodocs, iar pocesiunea de florii, de la Ploiesti, a devenit deja o traditie. In centrul orasului circulatia a fost oprita la pornirea in periplul ce a cuprins mai multe lacase de cult din Ploiesti.

PicMonkey Collage

Sarbatoarea de Florii a scos credinciosii din casa. S-au adunat aproape 1000 de persoane sambata, la Ploiesti, la biserica Sfantul Gheorghe Vechi. Mai bine de 100 de preoti au insotit credinciosii in pelerinajul ce a intalnit in parcurs trei lacase de cult. In ajun de Florii, in Sambata lui Lazar, oamenii au adus cu ei icoane, flori si ramuri de salcie.

Dupa slujba ce a avut loc inaintea procesiunii, soborul impresionant de preoti, alaturi de credinciosi, a pornit la drum.

Convoiul a trecut in parcurs pe la Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul, Biserica Sfantul Vasile, si mai apoi la Biserica Sfantul Andrei. Pelerinajul de Florii de la Ploiesti a devenit deja o traditie. Pentru ca pe parcursul procesiunii sa nu apara incidente, mai multi reprezentanti ai politiei si jandarmeriei, au asigurat circulatia in zona, dar au si insotit multimea pana la destinatia finala. In zona centrala circulatia a fost oprita cateva minute, pana cand toti credinciosii au iesit din curtea bisericii Sfantul Gheorghe Vechi si au pornit la drum.

Leave a Comment