Primul master in engleza la UPG Ploiesti costa 5000 de euro. Cum au reactionat studentii cand au aflat pretul. VIDEO

Primul master in limba engleza de la UPG Ploiesti se anunta unul pe cat de international, pe atat de scump. 5000 de euro vor trebui sa scoata din buzunare studentii interesati sa devina experti in ingineria petrolului si gazelor. Chiar daca oferta se numara printre putinele de acest gen din Romania, programul de studiu le intrece cu mult pe cele asemanatoare. Universitatea se asteapta sa se inscrie doar studenti straini, care isi permit o asemenea taxa de scolarizare. Unii dintre romani nici macar nu pot visa la un asemenea master.

PicMonkey Collage

Nu mai putin de 8000 de studenti se afla inscrisi in acest moment la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti. Fie straini, sau romani, multi dintre ei aleg specilizari in domeniul petrolului, fiind unul de viitor. Asa a aparut si masterul “Petroleum Engineering”, din cadrul Facultatii de Ingineria Petrolului si Gazelor.

Masterul este acreditat, sunt disponibile 50 de locuri, se desfasoara pe o perioada de doi ani cu predare in limba engleza, iar taxa este nici mai mult nici mai putin de 5000 de euro pe an.

Decizia asupra costului a fost luata in Consiliul de Administratie si aprobata in Senatul institutiei. Costul, in comparatie cu un master in limba romana care nu valoareaza mai mult de 2.900 de lei, este pus pe seama studentilor. Universitatea se asteapta ca la acest program de scolarizare sa se inscrie doar studenti straini care isi permit o asemenea suma. Unii nici macar nu pot visa la acest master.

Alti colegi, sunt de parere ca il poti urma doar daca lucrezi in domeniu si castigi un salariu destul de mare.

Candidatii din Romania dar si din alte tari din Uniunea Europeana vor putea fi admisi pe baza mediei de la examenul de licenta, dar si in urma calificativului obtinut la testul de limba engleza. Dosarele de candidatura vor fi analizate de o comisie a universitatii, iar inscrierile se vor face in perioada 4-7 septembrie.

Spre exemplu, un program de master la Universitatea Brunel, din Londra, Marea Britanie, cu optiunea de a fi realizat in doi ani de zile, ajunge la 4000 de lire sterline. Optiuni se gasesc si la universitati din Aberdeen, Scotia, acolo unde preturile pentru un an de studiu variaza intre 3000 si 10000 de euro. In Olanda un program de master de un an de zile costa 1950 de euro, iar studentii au posibilitatea sa obtina si un imprumut guvernamental pentru a isi acoperi taxa de scolarizare.

Leave a Comment