A primit amenda pentru ca circula cu bicicleta pe zapada. Cazul tanarului din Campina care a pornit o revolta pe Facebook.

Daca circuli cu bicicleta pe trotuarul acoperit cu zapada, risti amenda. De asta a avut parte si un biciclist profesionist din Campina, care surprins de un echipaj al politiei rutiere a fost nevoit sa se supuna legii.

PicMonkey Collage biciclist

Andrei Pitulica, un biciclist profesionist, a fost amendat pentru ca a circulat cu bicicleta pe zapada. Tanarul din Campina a fost nevoit sa scoata din buzunar peste 500 de lei pentru fapta sa… “a condus bicicleta marca Mountain Bike de culoare roșie pe Bulevardul Culturii pe trotuar în condițiile în care carosabilul și trotuarul erau acoperite de zăpadă”. Se arata in procesul verbal intocmit de un agent de politie din Campina. Sancţiunea este corectă.

Cazul a facut repede inconjurul tarii si acum se pregateste o petitie a biciclistilor in acest sens. Cele mai multe state europene nu interzic mersul cu bicicleta iarna. Dimpotrivă, au programe speciale de încurajare a folosirii mijloacelor de transport nepoluante.

Leave a Comment