PRAHOVA/ Producatorii agricoli vor incepe de astazi sa primeasca banii pentru despagubiri

Directia Agricola Prahova a inceput de astazi, 21.11.2012, sa vireze in conturile  fermierilor banii reprezentand despagubiri pentru seceta. Beneficiarii sunt producatorii agricoli din judetul Prahova care au solicitat aceste despagubiri in perioada 1 septembrie-15 octombrie 2012.

La nivelul judetului Prahova au depus dosare privind solicitarea de despagubiri 4814 fermieri, iar suma totala ce va fi platita acestora se ridica la 1,4 milioane RON.

Pana la sfarsitul acestei saptamani vor fi despagubiti circa 2800 de fermieri, valoarea totala in lei fiind de 75.000 RON, urmand restul fermierilor sa beneficieze de aceste drepturi  dupa ce, in perioada urmatoare, Directia Agricola va primi de la Ministerul Agriculturii si diferenta de bani.

Producatorii agricoli ale caror culturi in teren arabil au fost afectate de seceta in anul agricol 2011-2012 primesc despagubiri de la stat. Sprijinul financiar consta in acordarea a 100 lei/hectar.

Beneficiarii sprijinului financiar reprezentând acest ajutor nu pot renunţa la calitatea de producători agricoli care exploatează suprafeţe de teren arabil, pe o perioadă de trei ani, începând cu anul în care sprijinul financiar a fost acordat.

Leave a Comment