Povestea unui satuc prahovean care se “stinge” si drumul judetean care il strabate, dar DOAR pe hartie. VIDEO

Raman izolati dupa fiecare ploaie si sunt nevoiti sa faca neveta zilnic printre gropi, bolovani si noroi. De ani de zile oamenii din comuna Salcia care locuiesc in Catunul Rast, merg mai bine de doi kilometri pana ajung la sosea. Primarul din Salcia se vede neputincios in fata nemultumirilor localnicilor, care refuza sa isi mai plateasca impozitul satui de atatea neplaceri. Drumul care le strabate comuna este unul judetean, insa doar pe hartie. In tot acest timp, Consiliul Judetean ridica din umeri si spune ca nu poate decat sa caute oportunitati pentru a investi in aceasta zona.

PicMonkey Collage

De mai bine de 16 ani, oamenii din comuna Salcia care locuiesc in Catunul Rast, sunt nevoiti sa faca naveta zilnic printre bolovani, noroi si gropi adanci. Mai grav este ca drumul ce tranziteaza comuna, este unul judetean. Localnicii s-au saturat de atatea promisiuni.

Drumul judetean 234, face legatura intre comunele Salcia-Chiojdeanca si Apostolache. In catunul Rast nu mai locuiesc decat 150 de persoane. Oamenii au ales sa plece, din cauza conditiilor grele, iar primarul comunei Salcia se vede neputincios in fata unei asemenea situatii.

Autoritatile judetene in schimb, nu gasesc nicio oportunitate de a investi intr-un asemenea drum, ba mai mult, alesii spun ca nici in viitorul apropiat nu se vor gasi resurse.

Mai exact investitia ar trebui sa se ridice la aproximativ 925 de mii de euro, pentru cei 3,7 kilometrii de drum distrus. La aceasta suma, se mai adauga si pagubele materiale provocate alunecarile de teren, frecvente in acea zona.

Desi autoritatile susutin ca drumul nu este unul intens circulat, iar investitia ar fi una mult prea mare, exista in continuare oameni care traiesc in acea zona, care zi de zi sunt nevoiti sa mearga mai bine de 2 kilometri pe jos, in conditii grele.

Catunul Rast, nu este de altfel singura problema a comunei Salcia. Periodic in acest loc, exista alunecari de teren, chiar de la intrarea in localitate. Pentru acestea insa au fost gasite fonduri, iar lucrarile de reabilitare au inceput deja.

Astfel o posibila reabiliatare a drumului judetean ce face legatura intre comuna Salcia-Chiojdeanca si Apostolache, ar fi una de scurta durata si nerentabila, conform Consiliului Judetean. De aceea in prezent exista o probabilitate ca drumul sa fie declasificat, si transformat in drum comunal. In aceasta situatie, problema ar fi rezolvata pe hartie si transferata catre o primarie cu posibilitati oricum reduse, iar oamenii ar continua sa traiasca intr-un loc unde nu pot ajunge decat cu caruta trasa de cai sau pe jos.

1 Comment

  1. CRISTI says:

    O persoană care acţionează valorează cât zece oratori străluciţi, care nu fac nimic. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email crisburlacu@hotmail.com

Leave a Comment