“Port masca pe fata in casa”. Orasul din Prahova in care pe timp de canicula aerul este insuportabil din cauza rampei de gunoi. Garda de Mediu a intrat pe fir. VIDEO

Este avalansa de reclamatii la primaria din Baicoi. De cateva saptamani, locuitorii orasului, care isi au locuintele in apropierea rampei de gunoi, sunt prizonierii propriilor case. Mirosul insuportabil, accentuat de cele peste 35 de grade Celsius din termometre, face ca oamenii nici sa nu mai poata deschide geamurile, si spun ca viata lor s-a transformat intr-un calvar. Acum, pe fir, a intrat si garda de mediu, care a demarat verificarile, asta pentru a intelege ce se depoziteaza la groapa de gunoi si daca acest lucru este legal.

1

Locuitorii din cartierul baicoian Tintea locuiesc la mai bine de un kilometru distanta fata de rampa de gunoi a orasului. Cu toate acestea, danful insuportabil pluteste nestingherit in aer, iar canicula de afara nu face altceva decat sa accentueze mirosul oricum insuportabil. In aceste conditii, oamenii sunt baricadati in propriile case.

Spre exemplu, George locuieste la un kilometru si jumatate distanta de rampa de gunoi. Cu toate acestea, este obligat sa poarte masca in propria casa ca sa poata respira.

Pe de cealalta parte, reprezentantii rampei de gunoi spun ca ei nu depoziteaza decat deseuri nepericuloase, fara provenienta animala.

Acest lucru nu il cred nici macar paznicii din zona, care sunt obligati sa suporte mirosul cumplit in timpul serviciului.

In tot acest timp, oamenii isi pun speranta in autoritatile locale, si suna in disperare la primaries a ceara ajutor.

Acum comisarii Garzii de Mediu au deschis deja o ancheta, iar la final vor afla daca e nevoie ca reprezentantii rampei de gunoi din Baicoi sa fie amendati si chiar sa li se impuna anumite masuri pentru a diminua disconfortul olfactiv creat localnicilor.

Leave a Comment