Peste stricat, legume alterate, fructe fermentate si multe muste pe alimente. Oferta unor comercianti din Halele Centrale din Ploiesti. VIDEO

Peste stricat, legume alterate, fructe fermentate si multe muste. Este oferta unor comercianti din Halele Centrale din Ploiesti. Doar ca printre clientii de astazi, s-au aflat si inspectorii OPC care au descoperit neregulile. Nu este prima oara cand autoritatile fac apel la atentia consumatorilor. Cu toate acestea, unii continua sa isi aseze in galantare produse care i-ar putea baga in spital, mai ales pe timp de canicula, intrucat, spun ei, marfa este mai ieftina.

PicMonkey Collage

La piata de peste din Halele Centrale a fost mai cald decat ar trebui. Este vorba de temperatura de pastrare a produselor, care, la un control al inspectorilor OPC pare sa fie cu mult peste limita legala. In tot acest timp, apar doua categorii de clienti: cei care stiu sa identifice pestele stricat, si cei care prefera produsele alterate pentru ca au un pret mai bun, spre exemplu crapul de Dunare, la numai 14 lei kilogramul.

Inspectorii OPC au procedat ca atare: au retras produsele stricate si asteapta acum dovada distrugerii acestora.

Toti cei care au fost gasiti cu mata-n sac si pestele stricat risca acum amenzi de pana la 3 mii de lei. Foarte clare nu au fost lucrurile nici in piata de fructe si legume.

Autoritatile atrag atentia asupra pericolului pe care il reprezinta consumul alimentelor alterate. Cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada produsele se strica mai repede la peste 30 de grade Celsius, cat au indicat termometrele saptamana aceasta, la Ploiesti.

Leave a Comment