Peste 30.000 de prahoveni nu au primit cardul national de sanatate. Ce spun medicii cu privire la decizia de introducere obligatorie a acestuia de la 1 februarie. VIDEO

Situatia cardului de sanatate nu este atat de simpla. Introducerea lui este salutata de catre medici, desi in judetul nostru acesta nu a ajuns la aproximativ 30.000 de asigurati. Obligativitatea folosirii cardului din februarie pare insa de domeniul SF-ului. In sistemul sanitar sunt inca foarte multe probleme, a declarat doctorul Simona Schnelbach, presedintele Colegiului Medicilor din Prahova.

card de sdanatate

Cardul de sanatate reprezinta baza sistemului informatic ce se implementeaza si in domeniul sanitar din Romania. Lucrurile nu merg insa foarte bine, pentru ca platformele electronice nu permit actualizarea datelor pacientilor in timp real. Dar asta reprezinta doar una dintre problemele semnalate de medici, care au solicitat amanarea temenului la care cardul electronic va deveni obligatoriu.

In ceea ce priveste situatia actuala a asiguratilor care nu au primit cardul, aproximativ 30.000 de prahoveni se afla ina cest caz, in timp ce la nivel national cifra se ridica la 1 million. Potrivit medicului Simona Schnelbach s-au facut insa si nedreptati.

Presedintele Colegiului Medicilor a subliniat in platoul Neconventional faptul ca daca aceste carduri au fost introduse, atunci de ele ar fi trebuit sa beneficieze toata populatia Romaniei.

Leave a Comment