Persoane blocate in telegondola la peste 20 de metri inaltime. Operatiunea din Sinaia care a pus in alerta zeci de persoane.VIDEO

Instalatia de transport pe cablu din Sinaia s-a defectat, iar mai multe persoane au ramas blocate la inaltime pret de cateva ore. Instructorii Centrului Montan al Jandarmeriei Romane si personalul de la Telegondola Sinaia au intervenit pentru salvarea si evacuarea celor ramasi captivi. Din fericire este vorba doar de un exercitiu de antrenament, desfasurat marti dimineata. La simulare au participat si 50 de studenti ai Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, din departamentul Jandarmi.

telegondola

Conform unui scenariu ipotetic, dupa ce mai multi turisti au ramas blocati in telegondola, echipele de salvatori au actionat de pe pilon si s-au lansat spre telegondola. Acolo, cu ajutorul unui dispozitiv de coborare, au fost evacuate persoanele blocate in mijlocul de transport pe cablu.In cadrul simularii, acestea au fost coborate in siguranta la sol. Studentii academiei de politie, prezenti la exercitiu, au urmărit cu interes desfasurarea de forte și spun că este o experință utilă pentru cariera de jandarm.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Montan a încheiat, pentru anul 2015, un plan de colaborare cu SC Transport Urban Sinaia. In baza protocolului, instructorii centrului vor acţiona pentru salvarea şi evacuarea persoanelor blocate în telescaunul sau telegondola din Sinaia, dacă vor avea loc avarii sau opriri ale mijloacelor de transport pe cablu din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Pentru a se asigura de operativitatea interventiilor in aceste situatii, centrul de perfectionare din Sinaia acorda sprijin tuturor structurilor ce iau parte la actiuni, de căutare-salvare-evacuare și acordarea primului ajutor, insa in cazurile reale.

Leave a Comment