Performanta in cursa vietii. Gabi Iaciu, sportiva din Prahova care se antreneaza in curte pentru cel mai greu concurs sportiv. VIDEO

La 39 de ani, pentru Gabi viata abia incepe. Face acum performanta in sportul international. Este pe cale sa doboare un record mondial, pe care nici un alt pamantean nu l-a atins. Din trecutul ei fac parte abuzurile sexuale, amintirea unei surori care si-a pus capat zilelor, cei cinci frati pentru care trebuia sa munceasca, un tata violent si o mama care abia razbea.

PicMonkey Collage

Intr-o zi, destinul i l-a scos in cale pe Mihai, cel care avea sa se indragosteasca de ea, dar si cel care descoperea sportiva din Gabi. Se antreneaza acum in gradina casei, intr-un satuc din Prahova, sub coordonarea lu pentru o competitie sportiva pe cat de dura pe atat de provocatoare. Dublul Decathlon-ul, 20 de probe sportive intr-o singura zi. Insa pentru a se prezenta la linia de start, are nevoie de o suma modica de bani. Lipsa resurselor financiare le-ar putea fura startul, in Olanda.

Gabi a fost nevoita sa isi castige existenta inca de la varsta frageda de cinci ani, atunci cand pentru majoritatea copiilor povestile cu zane si printi abia incep sa prinda contur. Pentru Gabi insa a prins contur viitorul plin de obstacole ce avea sa ii puna la incercare parca existenta. Intr-o zi, destinul i l-a scos in cale pe Mihai, prietenul ei, care ulterior avea sa descopere calitatile sportive ale lui Gabi si sa ii ofere acesteia o sansa la o noua viata.

Mihai spune despre Gabi ca este un talent innascut. Pana si pentru specialisti anduranta sportivei este un mister. Cu cat oboseste mai rau, cu atat Gabi isi gaseste forta necesara sa mearga mai departe. Exact asa cum a facut si in viata. Antrenorul si partenerul ei de viata vrea acum ca Gabi sa le arate celor care au umilit-o ca este cineva.

Intr-un timp foarte scurt, Gabi a adunat nu mai putin de 4 medalii balcanice, 11 nationale, un record balcanic, si alte doua recorduri nationale. Dar adevarata provocare pentru Gabi se numeste Dublul Decathlon, cel mai greu concurs din lume, o competitie sportiva cu 20 de probe intr-o singura zi.

Daca va trece de linia de sosire, Gabi are asigurat un record mondial. In 34 de ani de cand exista acest tip de concurs, nicio pamanteanca nu a mai reusit performanta de a termina, intr-o singura zi, toate cele 20 de probe. Pentru a ajunge insa in Olanda are nevoie de sprijinul financiar al celor care cred in ea. Donatiile se pot face pe numele Bogdan Adrian Mihai, in contul afisat pe ecran. Pentru ca pentru o sportiva de talia lui Gabi “Din noroi pana la stele e DOAR UN PAS”, Sursa: www.andreeavasile.ro

In tot acest timp, un posibil recordman mondial se antreneaza printre dealuri si capite, intr-un satuc din Prahova. Pista de alergare ii este ulita din sat, ciocanul este improvizat, gardurile sunt obstacolele obisnuite dintr-o gospodarie, iar fanul ii tine loc de saltea.

Si cu toate aceste impedimente, Gabi, in scurtul timp pe care l-a avut la dispozitie, si-a depasit profesorul din punct de vedere al performantelor sportive.

O zi din viata lui Gabi presupune antrenamente si munca in gradina. In putinul timp liber are o pasiune: Citeste. Nu ar fi putut scapa volumul scris chiar de Mihai, prietenul si antrenorul ei.

Si mai are o dorinta Gabi. O casuta a ei. Lucru pe care nu l-a avut niciodata pana acum. Si siguranta unei zile de maine decenta.

Pentru Gabi un titlu mondial cucerit ar insemna linistea sufleteasca a faptului ca dupa o viata de chin si neajunsuri si-a depasit conditia. Pentru Romania, insa, un record la Dublu Decathlon ar urca tara pe harta sportiva din nou.

Leave a Comment