Partiile practicabile din Prahova la aceasta ora. Anuntul administratorilor catre iubitorii sporturilor de iarna pentru minivacanta de 1 Mai. VIDEO

Turistii care si-au rezervat sejurul de Pasti in statiunile de pe Valea Prahovei, au luat cu asalt partiile. Stratul de zapada a ajuns pana la un metru si jumatate. La Sinaia si Busteni, gradul de ocupare in unitatile de cazare a fost de 100%. Oferta a fost una de nerefuzat, mai ales ca Sinaia detine singurul domeniu schiabil din tara la aceasta ora. Practicarea sporturilor de iarna va fi o alternativa, chiar si in minivacanta de 1 Mai.

paste pe schiuri

Nu mai putin de 10.000 de turisti au fost prezenti la Sinaia, pentru a petrece Pastele. Pe langa bunatatile pregatite de catre hotelieri acestia s-au putut bucura si de o distractie pe cinste. Partiile au fost umplute pana la refuz iar instalatiile de transport pe cablu au fost solicitate la maxim. Turistii romani dar si straini spun ca deja a devenit o adevarata traditie sa petreaca minivacanta de Paste la munte.

Turistuii au putut schia si chiar s-au dat cu snowboardul pe partiile din Valea Dorului si Valea Soarelui din Sinaia, situate la o altitudine de 2000 de metri, in Muntii Bucegi. De altfel in aceasta perioada pentru a atrage cat mai multi amatori de sporturi de iarna, operatorii instalatiilor de transport pe cablu de pe Valea Prahovei au redus preturile la schipass, comparativ cu cele practicate in sezonul de iarna. Cum vremea a fost una ideala, si oamenii au ales sa faca putin miscare.

Administratorii domeniului schiabil de la cota 2000 din Sinaia dau asigurari ca si de 1 Mai, turistii vor putea schia in conditii excelente. De altfel vor fi la concurenta cu statiunile de la malul marii, insa pana atunci weeked-ul se apropie si un nou val de turisti vor lua cu asalt partiile. Sinaia detine, la aceasta data, singurul domeniu schiabil din tara care se prezinta in conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna. La 2000 de metri altitudine, stratul de zapada masoara peste un metru si jumatate.

Leave a Comment