Parintele Iustin e in stare grava

Fostul staret al Manastirii Petru Voda nu se simte prea bine dupa ce a fost operat la un spital din Cluj. In timpul interventiei chirurgicale s-au descoperit mai multe tumori inoperabile pe traseul gastric, cancerul cuprinzand mai multe organe. In prezent prognosticul medicilor este unul rezervat, informeaza www.monioruldeneamt.ro.

parintele iustin

Starea parintelui Iustin, care este internat de o saptamana la un spital din Cluj, este grava iar prognosticul medicilor este unul rezervat. Toate aceste informatii provin de la reprezentantii Manastirii Petru Voda care nu au facut public spitalul unde se afla internat acesta, cel mai probabil pentru a nu fi asaltat de credinciosi.

Initial s-a precizat ca monahul ar fi fost internat la Spitalul Municipal Cluj, acolo unde a mai fost tratat acum trei ani pentru anumite afectiuni respiratorii. Managerul acestei unitati sanitare a infirmat acest lucru. „Parintele Iustin a fost internat la noi dar a fost externat si nu stiu unde a fost transferat“, a precizat profesor doctor Nicolae Constantea, directorul Spitalului Municipal Cluj. Astfel, informatiile despre starea parintelui Iustin sant oferite doar de reprezentantii Manastirii Petru Voda. Potrivit acestora, fostul staret a fost operat joi dimineata, 9 mai, deoarece fusese diagnosticat cu o tumora la stomac. Parintele a trecut cu bine de interventia chirurgicala, in sensul ca si-a revenit dupa anestezie dar, din pacate, medicii au constatat in timpul operatiei ca lucrurile sunt mult mai grave decat se estimase initial. „Au fost descoperite mai multe tumori pe traseul gastric care s-au dovedit a fi inoperabile deoarece exista riscul sa se inmulteasca necontrolat. Prognosticul nu este bun deloc. Boala este este atat de avansata incat nu poate fi operat astfel incat medicii l-au «deschis» si l-au «inchis» la loc dupa ce au constatat cate organe sunt afectate“, precizeaza in mai multe mesaje pe internet reprezentantii manastirii. Tot acestia spun ca boala a avut o evolutie neasteptat de rapida pentru o persoana atat de in varsta deoarece la acestea cancerul are o evolutie mult mai lenta. Se pare insa ca la parintele Iustin cancerul a evoluat galopant iar starea lui este grava. Calugarii indeamna in continuare credinciosii la rugaciuni pentru sanatatea parintelui si spera cu totii intr-o minune dumnezeiasca. Parintele Iustin Parvu, fostul staret al Manastirii Petru Voda, a fost fost la slujba de Inviere dupa care, a doua zi, a fost dus cu o masina la Cluj. Starea acestuia de sanatate se inrautatise pe parcursul Saptamanii Mari dar s-a crezut initial ca totul se datoreaza postului si varstei inaintate a monahului, acesta implinind 94 de ani in februarie anul acesta.

Nu este pentru prima data cand duhovnicul nemtean trece printr-o operatie grea. In 2012 el a suportat o interventie chirurgicala complexa dupa ce si-a fracturat soldul la Constanta, unde a participat la sfintirea unei biserici ridicate in memoria celor care au murit la construirea canalului Dunare – Marea Neagra. Si in anul 2010, tot in preajma Pastelui, a ajuns in spital. Atunci a fost internat la Cluj, pentru ca avea probleme respiratorii si a avut nevoie de 5 saptamani pentru a se reface.

Sursa articol: www.monitoruldeneamt.ro

1 Comment

  1. Vă mulţumim pentru interesul adresat părintelui nostru stareţ. Vă rugăm să publicaţi punctul nostru de vedere: http://petruvoda.ro/2013/05/13/despre-starea-de-sanatate-si-despre-nevoia-de-rugaciune-pentru-parintele-justin-parvu/

Leave a Comment