P. VEOLIA Energie Prahova a investit 5.3 milioane de lei pentru sezonul rece. Ce se intampla cu asociatiile care inca au datorii la agentul termic. VIDEO

VEOLIA Energie Prahova vrea sa se asigure ca va oferi un sezon de incalzire cat mai bun tuturor ploiestenilor racordati la sistemul centralizat de termoficare. Tocmai de aceea, reprezentantii companiei au efectuat la fel ca in anii precedenti, lucrarile de vara, atat in centrul de productie de la Brazi, cat si pe retelele de transport si distributie a agentului termic. Doar pentru aceste tipuri de lucrari au fost alocate 5,3 milioane de lei si inlocuiti peste 2.200 de metri liniari de conducte.

PicMonkey Collage

Un sezon rece calduros a fost scopul lucrarilor efectuate de Veolia Energie Prahova la sfarsitul verii. Din acest motiv, au fost verificate in special zonele in care ar putea aparea sistari ale furnizarii energiei termice in cazul unor avarii si au fost montate peste 500 de vane de sectionare.

“M-as referi aici la lucrarile de inlocuire a conductelor de agent termic primar, unde suntem in curs de inlocuire a circa 1000 de metri, in special in punctele mai sensibile dupa incheierea sezonului rece, precum in zona Malul Rosu, in zona “Punctului Termic 16″ Vest, cat si pe magistrala care face legatura intre Centrala de Productie de la Brazi si oras”, a explicat Mihai Dogaru, directorul comercial al Veolia Energie Prahova. 

In ceea ce priveste interventiile efectuate pe retelele secundare, acestea au presupus inlocuirea a 1230 de metri liniari de conducta, in zona de Vest a orasului, pe Bulevardul Republicii si pe strada Democratiei.

“Si in Centrala de la Brazi avem un program de reparatii, de mentenanta, pentru echipamentele de acolo, pentru care am alocat peste 2.5 milioane de lei pentru cazane, turbine si alte echipamente auxiliare”, a mai adaugat Mihai Dogaru, directorul comercial al Veolia Energie Prahova.

VEOLIA Energie Prahova. Pentru a se asigura de buna functionare a instalatiilor termice, la mijlocul lunii august, Veolia Energie Prahova a executat un test de presiune pe retelele de distributie. Au fost astfel verificate zonele in care, pe timp de iarna, ar putea aparea disfunctionalitati. Testul a aratat ca un singur punct a inregistrat o serie de avarii, dar care au fost remediate in cel mai scurt timp. Chiar si asa, o buna functionare a sistemelor de termoficare implica si ajutor din partea consumatorilor.

“Verificarea starii generale a instalatiilor de distributie in condominii, pornind de la subsol, acolo unde conductele pot fi dezizolate, unde pot fi deteriorate si unde exista pierderi”, a mai explicat Mihai Dogaru, directorul comercial al Veolia Energie Prahova.

La fel de importanta este si verificarea coloanelor verticale de distributie, care trebuie sa nu fie colmatate, respectiv buna functionare a caloriferelor. In caz de nevoie consumatorii pot cere ajutorul reprezentantilor distribuitorului de termoficare, care va actiona in cel mai scurt timp.

“De la 1 septembrie noi am inceput acest program de desigilare a vanelor si umplere a instalatiilor. Noi am anuntat absolut toti consumatorii, clientii nostri”, a spus Mihai Dogaru, directorul comercial al Veolia Energie Prahova.

Prin intermediul acestui program se va realiza umplerea coloanelor, in termen popular cunoscut de cetateni. Tocmai de aceea, au fost trimise inclusiv atasat de factura, anunturi privind programul in care reprezentantii Veolia Energie Prahova se vor deplasa in teren. Este necesar ca presedintii, sau responsabilii asociatiilor de proprietari sa fie disponibili in aceste perioade, pentru ca o lucrare anuntata, la care nu se poate interveni, atrage dupa sine costuri suplimentare.

VEOLIA Energie Prahova. In momentul de fata, in Ploiesti, exista 56 de mii de apartamente care beneficiaza de energie termica prin sistemul centralizat, ceea ce reprezinta 90% din totalul de blocuri din Ploiesti. Daca dintre acestea exista inca asociatii care au datorii la operatorul de termoficare, desigilarea vanelor nu va fi efectuata.

In plus, conducerea Veolia Energia Prahova le aduce in vedere consumatorilor sa finalizeze lucrarile din interiorul blocurilor, sau apartamentelor, ce au presupus golirea instalatiilor, sau sa isi ia masuri de precautie, pentru ca la momentul umplerii retelelor sa nu apara disfunctionalitati ce pot provoca neplaceri.

Leave a Comment