O drumetie pe munte s-a transformat intr-un cosmar pentru trei turisti din Bucuresti. Cum i-au gasit salvamontistii din Busteni. VIDEO

O drumetie pe munte s-a transformat rapid intr-un cosmar pentru trei tineri din Bucuresti. Turistii au plecat din oras, sambata dupa-amiaza, si s-au aventurat pe unul dintre traseele montane din zona. Pe Valea Seaca a Crucii insa, o zona extrem de periculoasa, spun salvamontistii, au ramas blocati. Cand si-au dat seama ca nu mai au scapare dintre peretii de piatra, singuri si neechipati corespunzator, au alertat autoritatile. Din cauza intunericului care se lasase intre timp, salvatorii au amanat interventia pana la ivirea zorilor. Asa ca drumetii si-au petrecut noaptea pe munte. Din fericire, a doua zi, cei trei au ajuns cu bine inapoi in Busteni, dar au tras o sperietura zdravana.

turisti recuperati

Fluierand, caci traseul este floare la ureche pentru un profesionist, pana si salvamontistii au avut totusi nevoie de 7 ore pentru a-i recupera pe cei trei aventurieri. De cum i-au preluat din Valea Seaca a Crucii, o zona deosebit de abrupta, cu saritori alunecoase si adanci de cativa zeci de metri, salvatorii le-au oferit indicatii clare pentru a ii readuce la baza muntelui, in siguranta.

Cei trei tineri, cu varste intre 20 si 23 de ani, s-au aventurat pe un traseu dificil, iar lipsa de experienta si echipament i-a transformat rapid in prizonierii muntelui. Se indreptau catre varful Picatura, nu au mai ajuns la destinatie, dar au avut totusi o picatura de noroc. Dupa o noapte petrecuta in salbaticie, turistii au ajuns cu bine inapoi in Busteni, dar isi vor aminti cu siguranta toata viata de patanie.

Pentru ca o distractie de weekend sa nu se sfarseasca tragic, salvamontistii sfatuiesc turistii sa se documenteze bine inainte de a pleca la drum cu privire la gradul de dificultate al traseului si sa se asigure ca au cu ei echipamentul necesar, pe care sa si stie cum sa il foloseasca.

Leave a Comment