NOI CONTROALE ÎN FARMACII / VIDEO

farmacieControale în farmacii! Începând de astăzi, reprezentanți ai Ministerului Sănătății și cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate verifică modul de comercializare al medicamentelor. Controlul vizează în primul rând modul în care farmaciile asigură pacienților accesul la tratamente ieftine. Și unitățile din Prahova sunt pe lista verificarilor.
Medicamente gratuite sau compensate doar pe hârtie. Cu așa ceva se confruntă de ceva vreme bolnavii din România care în ciuda faptului că au rețete compensate sau gratuite ajung să plătească aceiași bani pe care i-ar da și dacă și-ar cumpăra tratamentele la liber. Ceea ce multi oameni nu stiu, este ca farmaciile au obligativitatea, prin lege, sa puna la dispozitia acestora cele mai ieftine variante de medicamente. Acest aspect urmeaza a fi verificat in urmatoarea perioada, dupa cum ne-a precizat presedintele Colegiului Farmacistilor din Prahova, Clara Popescu.
Tot Clara Popescu a spus ca aceste controale sunt efectuate periodic, farmaciile functionand in permanenta cu cele mai ieftine medicamente cu conditia ca acestea sa fie prezente pe piata, iar distribuitorii sa le si livreze catre unitatile independente.
Clara Popescu sustine ca farmacistii primesc frecvent acuzatii din partea Ministerului Sanatatii, in ceea ce priveste aprovizionarea cu medicamente ieftine si a obligatiilor pe care acestia le au, dar nu se tine cont si de problemele cu care se confrunta unitatile farmaceutice din Romania.
reporter: Carmen Stefan
operator imagine: Andreas Altman

Leave a Comment