Noi audieri in dosarul “APA”. VIDEO

Patru directori din cadrul companiei Apa Nova Bucuresti au fost citati marti dimineata, pentru audieri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Ploiesti. Acestia din urma au venit sa dea explicatii in dosarul in care procurorii fac cercetari pentru cumparare si trafic de influenta. Pe langa membri din conducerea companiei de furnizare a apei, a fost chemat si Cristinel Toader, fostul director al Politiei Locale Ploiesti, arestat de altfel intr-un dosar de santaj si alte fapte de coruptie. La iesirea din sediul parchetului anticoruptie toti au negat ca ar avea vreo legatura cu ilegalitatile care apar in dosar, iar mai marii Apa Nova au sustinut la unison ca institutia este curata.. ca apa.

Dosarul “Apa” instrumentat de procurorii DNA Ploiesti, in care se fac cercetari pentru cumparare si trafic de influenta a adus, marti, la sediul parchetului anticoruptie de la Ploiesti patru directori ai Apa Nova Bucuresti. Ei au fost citati ca martori in ancheta ce i-a trimis sub control judiciar pe Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, si oamenii de afaceri Vlad Moisescu  si Ovidiu Semenescu. Procurorii cerusera initial arestarea preventiva a celor trei inculpati, insa, vineri, 25 septembrie, magistratii instantei de fond au respins propunerea anchetatorilor. Chiar si asa decizia nu este definitiva, ea urmand sa fie judecata miercuri, 30 septembrie, la Curtea de Apel Ploiesti.

Primul dintre cei 4 lidei ai Apa Nova, care a ajuns la DNA Ploiesti, a fost directorul executiv, cu atributii in departamentul de achizitii, Mihai Savin, care nu a vrut sa dea prea multe explicatii. In tot acest timp, la sediul parchetului ajungea si fostul Director al Politiei Locale, Cristinel Toader, cercetat, potrivit surselor judiciare, in calitate de martor in acelasi dosar.

Directorul financiar al Apa Nova București, Irina Munteanu, era a treia persoana citata ca martor in dosarul Apa Nova, care a preferat sa nu raspunda la intrebarile jurnalistilor.

Dosarul cei ii are in fruntea listei pe Berevoianu, Moisescu si Semenescu, arata ca in perioada 2008 – 2015, cei trei si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania, precum Primaria si Consiliul General ale Municipiului Bucuresti, dar si cele ale sectorului 1, in beneficiul agentilor economici care fac parte dintr-un grup de firme frantuzesti, obtinand astfel in schimb, de la reprezentantii acestora, sume importante de bani. Despre fapte de acest gen, sau majorarea tarifului la apa si un posibil sistem de filaj intern al companiei de apa, a trebuit sa dea socoteala procurorilor DNA Ploiesti si directorul general adjunct al Apa Nova, Giovana Soare.

espre implicarea lui Cristinel Toader in schema “apei frauduloase” nu se stiu prea multe lucruri. Dupa ce a fost scos din arestul preventiv si adus la DNA cu duba politiei, la iesire nu a declarat mai nimic, doar a spus ca nu a avut nicio legatura cu Apa Nova.

Conform surselor judiciare, firme de publicitate controlate de Toader ar fi beneficiat de o serie de contracte cu aceasta companie. Procurorii continua ancheta in acest dosar. Costin Berevoianu, fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, si oamenii de afaceri Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu, vor avea de aflat miercuri, 30 septembrie, decizia pe care o vor lua magistratii Curtii de Apel Ploiesti, dupa ce procurorii DNA au contestat decizia judecatorilor de drepturi si libertati de la Tribunalul Prahova, privind arestarea lor preventiva.

Leave a Comment