Ninge de doua zile neincetat in statiunile de pe Valea Prahovei. Ce se intampla cu vremea de miercuri. VIDEO

S-a asternut iarna peste nordul judetului Prahova, iar iepurasul vine in acest an cu sania. Asta cel putin in statiunile de pe Valea Prahovei, acolo unde de luni fulgii de zapada nu contenesc sa cada. Este a doua zi consecutiva de ninsori in luna aprilie, iar stratul de zapada nou depus masoara deja peste 15 centimetri. Pe crestele montane, la peste 1800 de metri altitudine, viscolul da mari batai de cap salvamontistilor, care ii avertizeaza pe turisti sa nu se aventureze pe traseele de abrupt, oricum inchise din cauza vremii neprielnice. Peisajele sunt cu adevarat hibernale.

ninge

Desi incantati de peisajul hibernal, desprins parca din povestile lui Hans Christian Andersen, localnicii s-au saturat de atata zapada si spera ca primvara sa li se arate si lor, cat mai curand.

Pe DN1 s-a circulat greoi, in conditii de iarna, dar din fericire nu au aparut incidente majore si asta pentru ca zapada nu s-a depus si pe partea carosabila intr-un strat consistent. Norocosi au fost soferii care nu au renuntat pana la aceasta ora la cauciucurile de iarna.

Meteorologii vin cu vesti bune si anunta o incalzire a vremii incepand de miercuri. De Paste, turistii aflati pe Valea Prahovei vor primi vestea Invierii Domnului la 15-16 grade Celsius.

Vestile sunt bune si pentru schiori. Pe partiile de la Sinaia, de la Cota 200, stratul de zapada depaseste in unele locuri un metro, iar conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt numai bune. Asa vor ramane cel putin pana la inceputul lunii mai, spun administratorii partiilor.

Leave a Comment